BOON - Jegyzet

2016.06.02. 12:09

Tulipán

<em>Miközben idehaza okkal fogalmaznak meg különböző oldalról kritikákat a hatóságok eljárását hiányolva a legarcátlanabb lenyúlások, ordító korrupciós ügyek, közpénzzel történő „varázslások” esetében, Franciaországban a múlt héten a helyi adóhivatal mintegy száz munkatársa rohanta le az egyik internetes mamutcég párizsi irodáját, mert a vád szerint a cég nem tartotta be az adószabályokat</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Miközben idehaza okkal fogalmaznak meg különböző oldalról kritikákat a hatóságok eljárását hiányolva a legarcátlanabb lenyúlások, ordító korrupciós ügyek, közpénzzel történő „varázslások” esetében, Franciaországban a múlt héten a helyi adóhivatal mintegy száz munkatársa rohanta le az egyik internetes mamutcég párizsi irodáját, mert a vád szerint a cég nem tartotta be az adószabályokat. Pap Gyula jegyzete.

Az itthon is szóba kerülő pozíciót ott már kitalálták, betöltője, a francia pénzügyi ügyész elmondta: csapata titokban dolgozott (még az internetes kapcsolattartást is kerülték) – a Tulipán fedőnevű akció során – a házkutatás előkészítésén, nagyjából egy évig. Ha a várhatóan hosszas bizonyítás során igaznak bizonyul a vád, a vállalkozás akár 500 milliárd forintnak megfelelő bírságot is kaphat.

És itt érheti egy végtelen megkönnyebbülés szívünket, könnyen lehetséges, hogy azokban a bizonyos ügyekben itthon is nagy titokban, szemünk elől rejtetten szorgosan dolgoznak a felderítők.

Várjuk a fejleményeket, annyi mindenesetre kiszivárgott az illetékes minisztertől, hogy ha nem is mamutcégeket, de gonosz civileket úgy lehallgatnak a „szolgálatok”, mint a pinty.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!