BOON - Jegyzet

2016.05.26. 10:48

Lebukás

<strong><em>El sem tudom képzelni, hány hamis érettségi- vagy nyelvvizsga-bizonyítvány, hány hamis diploma lapulhat országszerte, melyekkel tulajdonosai igencsak jól járnak. Az sem ritka (az elmúlt években napvilágra került néhány eset), amikor magas beosztású emberekről derült ki, hogy szakdolgozatukat vagy doktori disszertációjukat másolták valahonnan, vagy egyszerűen kölcsönkérték. </em>Hegyi Erika jegyzete.</strong>

El sem tudom képzelni, hány hamis érettségi- vagy nyelvvizsga-bizonyítvány, hány hamis diploma lapulhat országszerte, melyekkel tulajdonosai igencsak jól járnak. Az sem ritka (az elmúlt években napvilágra került néhány eset), amikor magas beosztású emberekről derült ki, hogy szakdolgozatukat vagy doktori disszertációjukat másolták valahonnan, vagy egyszerűen kölcsönkérték. Hegyi Erika jegyzete.

Legutóbb pedig Csongrádban bukott le egy férfi, aki a jobb fizetés reményében szerzett be hamis diplomát és nyelvvizsgapapírt. Az ügy érdekessége: nem tűnt fel senkinek, hogy a dolgozó semmivel sem tud többet, mint az okmányok bemutatása előtt, pedig a felsőoktatási intézmények nyilván azért vannak, hogy az ott tanulók magas szintű ismereteket szerezzenek.

Valószínűleg azért nem tűnt fel senkinek, mert a magasabb szintű ismereteket nem kellett használnia a dolgozónak abban a munkakörben. De ha így van, akkor miért kapott több fizetést? És miért vannak olyan jogszabályok, amelyek a papírt fizetik meg és nem a tudást, a munkát.

És ami szintén fontos: miért gondolják úgy egyesek, hogy amiért az egyik ember sok évig tanul, azt a másik megveheti néhány tízezer forintért?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!