Helyi közélet

2015.01.21. 13:40

A cél: vegyszermentesen Hejőkereszt­úron

Hejőkereszt­úr - Komposztverseny is lesz a tavaly indult hejőkeresztúri Pro Lecsó programban.

Hejőkereszt­úr - Komposztverseny is lesz a tavaly indult hejőkeresztúri Pro Lecsó programban.

Hejőkereszt­úron a Pillangó Fejlesztések közreműködésével 2014-ben vegyszermentes zöldségtermesztési program indult Pro Lecsó néven. A kertészeti programhoz kapcsolódóan településszinten szeretnének környezetbarát módszereket elterjeszteni. A komposztálás a ház körül összegyűlt szerves hulladékok újrahasznosítását szolgálja, az eredmény pedig egy tápanyagban gazdag anyag, amelyet a kert trágyázására használhatnak fel. A komposztversennyel szeretnének minden hejőkeresztúri lakost arra biztatni, hogy otthon is próbálja ki a komposztálást.

Csapatban is lehet

A versenyre a regisztráció egyénileg és csapatokban is lehetséges. A regisztrációkor az indulók komposzt-kiadványt kapnak ajándékba, amely segítséget nyújt a helyes komposztáláshoz. A tél és tavasz folyamán az indulók elkészítik komposztjaikat, ez lehet akár kis mennyiség is. Tavasszal a Magbörze rendezvényen értékeli a komposztokat egy szakmai zsűri, ehhez minden nevező mintát hoz komposztjából.

További információ és jelentkezés: Lengyelné Magyar Judit: 06-70-316-0898. A jelentkezési lapot kérik a hejőkeresztúri polgármesteri hivatalban leadni legkésőbb 2015. január 31-ig.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában