Boldog, hogy szeretik

Dr. Fehér Annamária
Dr. Fehér Annamária - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Csak néhány szavazattal maradt le a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjról a GYEK főorvosa.

Dr. Fehér Annamária gyermekgyógyász főorvos kapta a második legtöbb szavazatot a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj észak-magyarországi szavazásán, szám szerint 3590-et.

Megtisztelő Jelölés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának orvosa amiatt a legboldogabb, hogy kis pácienseinek szülei elismerik a munkáját, és mint mondja, egyáltalán nem számít, hogy nem ő lett a nyertes, hiszen számára már maga a jelölés is megtisztelő.

Egyébként már tavaly is jelölték, a mai napig sem tudja, hogy ki, és akkor szintén néhány szavazattal marat csak le a díjról.

Dr. Fehér Annamária 42 éve dolgozik a Gyermekegészségügyi Központban, gyermekgyógyász, pulmonológus és endokrinológus, de van jogi végzettsége is.

– Boldog vagyok, hogy szeretnek. Gondolom azért, mert én is nagyon szeretem a pácienseimet. Igyekszem mindenben segíteni őket, és rugalmasan kezelem a munkaidőt. Ha este 10-kor ír nekem valaki levelet, arra is válaszolok. Igyekszem a munkámat teljes szívvel és odaadással végezni. Mindig is orvos akartam lenni, és boldog vagyok, hogy gyermekeket gyógyíthatok – fogalmazott a főorvos.

ÉM-HE


Lipusz Lóránt halmaji háziorvos 72 éves, és ezzel az életkorral még nem is tartozik a legidősebbek közé
Halmaj, Miskolc - Megyeszerte komoly gondot jelent, hogy nincs jelentkező a háziorvosi praxisokra. Abaújban a 60 éves háziorvosok fiatalnak számítanak. De az egész megyében ez a helyzet. Nem jó a praxistörvény. Nem biztosítja az orvos megfelelően erős jogi állását. Ráadásul gyenge a finanszírozás...

Dr. Orosz János hejőbábai háziorvos
Hejőbába - Dr. Orosz János 75 éves, megyénk egyik legidősebb háziorvosa 1968. szeptember 16-án állt munkába Hejőbábán, s immár 51 éve dolgozik a betegek egészsége érdekében a községben. Hosszú szolgálata elismeréseképpen kitüntetésben részesül. Hatan voltak testvérek családjukban, ő a legidősebbk...