Sport

2015.08.20. 11:08

DVTK-Jegesmedvék: Jöhet az első nagy lépés!

Miskolc - Pénteken este lejátssza első felkészülési mérkőzését a DVTK-Jegesmedvék csapata. Interjú Mayer Péter vezetőedzővel, aki a heti munkáról és a pénteki meccsről is beszélt.

Miskolc - Pénteken este lejátssza első felkészülési mérkőzését a DVTK-Jegesmedvék csapata. Interjú Mayer Péter vezetőedzővel, aki a heti munkáról és a pénteki meccsről is beszélt.

- Négy napja van jégen a csapat, és máris következik az első felkészülési mérkőzés. Mire próbáltatok koncentrálni az elmúlt napok edzésein?

Mayer Péter: Nagyon lényeges, hogy már jégen dolgozhatunk, és nekiláthattunk a játékosok közötti különbségek elsimításához. Ezen azt értem, hogy volt, aki jégre is tudott menni a nyári hónapokban, míg mások a szezon befejezése óta csak szárazon készültek. A heti munkát arra szántuk, hogy megtegyük az első kis, majd pénteken a felkészülési meccsel az első nagy lépést a szezonban. Össze kell szoknunk, új az edző, vannak új játékosok, szóval ez most a legfontosabb. A jeges felkészülésben az előre eltervezett menetrend szerint haladunk. Elkezdtük az egyes játék elemek gyakorlását, de most mindent nem tudtunk gyakorolni, arra ott lesznek a következő hetek, hónapok.

- Mit vársz a pénteki mérkőzéstől?

Mayer Péter: A lengyel KH Sanok az elmúlt években mindig jelentős játékerőt képviselt, arra számítok, hogy ez így lesz most is. Az edzések közben azért fontosak a felkészülési mérkőzések, mert ezeken egész más impulzusok érik a játékosokat. Ilyenkor lehet lemérni, hogy éppen hol járunk, jó irányban haladunk-e. A csapattól azt várom, hogy mindenki a maximális tempójával, odaadásával játsszon. Úgy gondolom, hogy az erőnléttel nem lesz gond, a játékon pedig úgy is folyamatosan csiszolunk majd. A fejemben kezd már összeállni a sorok összetétele, most arra számítok, hogy újabb puzzle-darabok kerüljenek a helyükre. Szintén fontos, hogy lesz végre videónk a csapatról, annak elemzése is sokat segít majd.

- Teljes csapattal tudunk kiállni?

Mayer Péter: Az közismert, hogy amerikai kapusunk, Mark Guggenberger csak pár hét múlva érkezik, addig ezen a poszton két tehetséges fiatal játékosunk, Adorján Attila és Kiss Bence készül velünk, illetve kapnak majd lehetőséget a felkészülési meccseken. Emellett csak egy hiányzónk lesz: a finn védőnk, Jarkko Leppanen egy előre egyeztetett program miatt két napot távol lesz, így ő pénteken nem lép jégre. Mindenki más ott lesz a kezdőbedobásnál.

Belépők

Pénteken este játssza első felkészülési mérkőzését a DVTK-Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata a lengyel KH Sanok ellen. Az érdeklődők 19 órától a jégcsarnokban szurkolhatnak. A találkozóra a bérletek érvényesek. A jegyek 700 és 1600 forint között válthatók.


Felkészülési meccsek

  • Augusztus 21., 19.00: DVTK-Jegesmedvék - KH Sanok
  • Augusztus 28., 19.00: DVTK-Jegesmedvék - HC 46 Bardejov
  • Szeptember 3., (?): KH Sanok - DVTK-Jegesmedvék
  • Szeptember 4., (?): HC 46 Bardejov - DVTK-Jegesmedvék

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!