Biztonsági kamera buktatta le a bicikliket lopó fiatalokat Ózdon

Akt.:
Biztonsági kamera buktatta le a bicikliket lopó fiatalokat Ózdon
© Fotó: police.hu
Ózd – A kamerafelvételen jól látszik, hogy ellopnak két biciklit egy ózdi kertből, majd kisvártatva a tolvajok visszaviszik a kerékpárokat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2016. június 8-án 0 óra körül a Piac úton ellenőrzés alá vontak két kerékpározó fiatalt. A rendőrök felvették a fiatalkorú fiúk adatait, illetve fényképet készítettek a biciklikről. Mindeközben az érintettek nemtetszésüket fejezték ki, mondván nem lopták ők a kerékpárokat, majd az intézkedés végén elhajtottak.

Másnap a kerékpárok tulajdonosa a rendőrségen bejelentést tett, hogy az éjszaka folyamán ellopták két vadonatúj, egyenként 50 000 forintot érő kerékpárját, amelyeket ugyan visszavittek, de rossz helyre tették le őket. A tolvajok akciójáról pedig egy biztonsági kamera is felvételt készített.

A rendőrök az információk alapján azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a lopás bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 és 14 éves fiatalkorú ózdi fiúkat, a hatóság pedig eljárást indított velük szemben.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –