Friss hírek

2010.08.20. 11:01

AUGUSZTUS 20: Augusztus 18-ig már hárommilió forint gyűlt össze az árvízkárosultaknak az 1749-en

<p>Augusztus 18-ig hárommillió forint gyűlt össze az árvízkárosultak megsegítésére a 1749-es hívószámon keresztül- tájékoztatott a Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság. A szám augusztus 31-ig hívható, illetve sms-ben lehet elküldeni rá az "összefogás" szót; mindkét módon 200 forinttal lehet hozzájárulni a károsultak megsegítéséhez.</p>

Az idei augusztus 20-ai ünnep Együtt az ország! szlogennel, az összefogás, egyúttal pedig a tavaszi árvizek károsultjai megsegítésének jegyében zajlik.

Az 1949-es hívószám minden hálózatból hívható, a beérkező felajánlásokat a Katolikus Karitász, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével juttatjuk el a bajbajutottakhoz.

Segít az is, aki ellátogat a reggel 10 órától estig nyitva tartó, Szent István-napi étkeket kínáló gasztro-sétányra, és ott vásárol a magyar gazdák termékeiből. A MAGOSZ, a Magyar Pékszövetség, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közreműködésével a Lánchíd budai oldalán a Bem József tér és a Clark Ádám tér között felállított standok bevételeinek egy részét ugyanis a termelők szintén az árvízkárosultak javára ajánlották fel.

A kormány az ünnepi rendezvények alatt ötszáz árvízkárosult gyermeket lát vendégül, akik ma részt vesznek néhány augusztus 20-ai programon is. Az Európa rendezvényhajó fedélzetéről megtekinthetik a Duna part nevezetességeit és személyesen találkozhatnak a magyar művész- és sportvilág több hírességével. A hajókirándulás után a gyermekek csatlakoznak a Clark Ádám térről induló ünnepi "Aratómenethez", és majd néhányan részt vesznek a Szent István Bazilika előtt celebrált ünnepi szentmisén is.
Ezt követően a Budai Várban a Mesterségek Ünnepe rendezvénysorozat szervezőinek meghívásából játékos kézműves foglalkozásokon vesznek részt. A gyerekek ehetik meg idén az ezerszeletes Magyarország Tortáját is, a tűzijátékot pedig a Várból nézhetik majd végig.

Az árvízkárosultakat segíti a tűzijáték előtti percekben a közös gyertyagyújtásból származó bevétel is: a gyertyákat napközben az ünnepi rendezvények helyszínein vásárolhatják meg azok, akik részt szeretnének venni a közös segítségnyújtásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!