Helyi közélet

2015.01.27. 12:07

DVTK: Miskolc kompromisszumokkal vagy Mezőkövesd?

Miskolc - A stadion nyáron induló rekonstrukciójának ideje alatt kompromisszumokat kötve Miskolc egy másik létesítményében is játszhatja hazai mérkőzéseit a DVTK, de az is előfordulhat, hogy Mezőkövesden fogadja az ellenfeleket. A Diósgyőr FC ügyvezetője, Szabó Tamás az igazolások és a tavaszi elvárások mellett erről is beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Miskolc - A stadion nyáron induló rekonstrukciójának ideje alatt kompromisszumokat kötve Miskolc egy másik létesítményében is játszhatja hazai mérkőzéseit a DVTK, de az is előfordulhat, hogy Mezőkövesden fogadja az ellenfeleket. A Diósgyőr FC ügyvezetője, Szabó Tamás az igazolások és a tavaszi elvárások mellett erről is beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Az ütemtervhez igazodva nyáron elkezdődhet a DVTK-stadion rekonstrukciója, amelynek köszönhetően egy UEFA IV-es kategóriába tartozó, 15 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt kap Diósgyőr. Tavasszal még saját pályáján játszik a DVTK, de arról még nincs döntés, hova költözik ősszel ideiglenesen a csapat. „Létezik egy olyan alternatíva, hogy a városban egy másik pályán bizonyos kompromisszumokkal le tudjuk játszani az első osztályú mérkőzéseket, illetve a mezőkövesdi pálya, amely szintén alkalmas NBI-es mérkőzések lejátszására, az is viszonylag közel található” – fogalmazott az ügyvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Azt is elárulta, információi szerint néhány héten belül a stadion végleges látványtervei is napvilágra kerülnek.

A téli átigazolásokkal kapcsolatban Szabó Tamás kifejtette, mivel tavasszal jóval kevesebb mérkőzést játszik majd a csapat (a bajnokságban és a Ligakupában érintett), így a tabella 3. helyén álló DVTK keretének növelésére nem látnak okot, minőségi igazolásokat terveznek. „Kialakult egy olyan játékosállomány, ahol nem mennyiségben, hanem minőségben kell javulnunk. Az új játékosok, akik érkezni fognak, és fognak érkezni a következő napokban, azoknak olyanoknak kell lenniük, akik lényegesen emelni tudják a keret színvonalát.”

Egy válogatott játékosától viszont már elköszönt a klub, Elek Ákos Kínába igazolt. „Mindig pozitív dolog, ha egy klub és egy játékos céljai találkoznak. Elek Ákos nagyon sokat tett a Diósgyőrért, de úgy gondolom, a klub is sokat segített neki, hogy újra válogatott játékos lehessen, és visszatérhessen a futball legmagasabb szintjére és annak vérkeringésébe. Ákos mindenféleképpen ki szerette volna újra próbálni magát külföldön, és szerencsés egybeesés volt, hogy olyan ajánlatot kapott a klub is, amit el tudott fogadni, és ennek megfelelően azt a döntést hoztuk, hogy elengedjük Ákost, és sok sikert kívánunk neki kínai pályafutásához” – nyilatkozta a sportvezető. Mint mondja, az elmúlt években óriási változás állt be a klub megítélésében, szívesen igazolnak a játékosok Diósgyőrbe több olyan tényező miatt is, amiért érdemes futballistának lenni, beleértve a hazai mérkőzések hangulatát is. Ez indukál olyan érzéseket is, amelyek miatt Elek Ákos azt nyilatkozta, nem akart Magyarországon más csapatban játszani.

Szabó Tamás az elvárásokról is beszélt. „A legszebb ajándék a szurkolóknak az lenne, ha érmet tudna nyerni a Diósgyőr. Nem lesz könnyű, az ellenfeleink nagyon sokat erősítettek, illetve nekik is az a céljuk, mint nekünk, hogy érmet szerezzenek és nemzetközi kupába jutást érő helyet biztosítsanak maguknak. Én azonban bízom a játékosokban és a szakmai stábban, és azt gondolom, hogy idén tényleg meglehet ez a nagyon régóta várt eredmény.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában