Friss hírek

2008.08.29. 15:36

Szarvasbőgés a Gemencben túravezetéssel

<p>Különleges élményben lehet részük azoknak, akik szombaton este részt vesznek a Duna-Dráva Nemzeti Park túráján. A szakemberek vezetésével olyan helyekre mehetnek a turisták a gemenci erdőben, ahonnan kiválóan lehet hallani, sőt kis szerencsével látni is a szarvasok nászát.</p>

A Duna-Dráva Nemzeti Park minden évben, immár hagyományosan a nyár végén szervezi meg a természetjáró túrát a gemenci erdőben. A Nyéki-Holt-Duna tanösvényen szakemberek irányításával lehet bebarangolni a vadregényes árteret. A túrának különleges hangulatot ad, hogy ilyenkor van a szarvasok násza. A természetvédelmi őrökkel fel lehet menni a madármegfigyelő toronyba, ahol a lemenő nap fényében, szarvasbőgés kíséretében lehet megcsodálni a gemenci erdőt. Ha pedig a vendégeknek szerencséjük lesz, akkor a réten láthatják is a szarvasokat - mondta a Független Hírügynökségnek Komlós Attila, a Duna-Dráva Nemzeti Park kommunikációs munkatársa.

Az érdeklődőket augusztus 30-án, szombaton este fél 7-kor várják a természetvédelmi őrök Pörböly határában a Gátőrháznál lévő parkolóban, amit Baja felé haladva az 55-ös főút mentén lehet megtalálni. A túra körülbelül 4 kilométeres, a hossza pedig 3 óra. A résztvevőket kérik, hogy öltözzenek rétegesen, mert az erdőben este gyorsan lehűl a levegő. Emellett nem árt, ha van náluk zseblámpa, illetve érdemes gondoskodni a szúnyogok és kullancsok elleni védekezésről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!