Befejeződött a Fraisa Hungária Kft. sárospataki beruházása

Sárospatak, 2015. március 19., csütörtök (MTI) – A svájci érdekeltségű Fraisa Hungária Kft. sárospataki üzemében elkészült az a csaknem másfél millárdos beruházás, amelynek révén a gépiparban a különféle típusú, méretű, keménységű forgácsoló szerszámok újraélezése, méretpontossága biztosítható, a szerszámok használati ideje pedig hosszabb lehet.

A létesítmény csütörtöki avatásán Rákossy Balázs a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára azt mondta: Magyarország csak akkor tudja megerősíteni elért eredményeit és növelni gazdasága versenyképességét, ha a kormány által biztosított kedvező gazdasági környezethez innovatív és megújulásra kész vállalkozások találnak otthonra és itt sikeresen működhetnek.

A sárospataki társaság jogelődje a Szerszám Köszörű Centrum Ipari és Kereskedelmi Kft. volt, a cég jelenleg mintegy százötven embert foglalkoztat.

A csütörtökön átadott beruházáshoz a cég több mint 690 millió forintot nyert uniós pályázaton.

Rákossy Balázs az avatáson emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban elfogadta Magyarország hat európai uniós operatív programját, ezek között a Nemzetgazdasági Minisztérium mindhárom operatív programját. A gazdaságfejlesztési operatív program, a településfejlesztési operatív program és a versenyképes Közép-Magyarországról szóló operatív program is zöld jelzést kapott – mondta, hozzátéve: megnyílt az út a további innovatív fejlesztések előtt.

Szólt arról is, hogy a gazdaságfejlesztésen belül a kis- és közepes vállalkozások fejlesztése továbbra is az egyik legfontosabb.

Mint mondta: idén várhatóan több mint 10 pályázaton mintegy 170 milliárd forint jut kutatás-fejlesztési projektekre.

– MTI –