Bearanyozták a kicsik gyermeknapját

Akt.:
Örültek a játékoknak
Örültek a játékoknak - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A B.-A.-Z. Megyei Fidesz Női Tagozata gyermeknapi rendezvénysorozatot indított el három megyénkbeli kórházban: a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központban, a Sátoraljaújhelyi Kórház, valamint az Ózdi Kórház gyermekosztályán. Szombaton, az idei gyermeknap „előnapján” a GYEK-ben gyógyuló gyermekek kapták meg az ünnepi ajándékot.

Bánné dr. Gál Boglárka, a tagozat megyei elnöke elmondta, a kezdeményezés célja az volt, hogy ezen a napon minden kisgyermek különlegesnek érezze magát, ez alól pedig azok se jelentsenek kivételt, akik betegségük miatt kórházban kényszerülnek eltölteni a „gyermekek ünnepét”.

A Fidesz Női Tagozata a különböző helyszíneken megtartott műsorokon túl játékadományokkal is segíti a már említett kórházakat – tudtuk meg Pelczné dr. Gáll Ildikótól, az Európai Parlament alelnökétől, a Fidesz Női Tagozatának országos elnökétől.

A játékok nagy részét Kmochné Bálint Enikő rudabányai édesanya ajánlotta fel, a gyerekek műsorát pedig a miskolci Diri Dongó Együttes, az ózdi Bárka Színpad, illetve Sátoraljaújhelyen Novák Zoltán biztosította. Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kirendeltség vezetőjének jóvoltából három megyei intézmény vállalta, hogy gyermekfellépőikkel is részt vesznek az ünnepségeken: a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény, a B.-A.-Z. Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, valamint a Miskolci Egyesített Szociális és Gyermekvédelmi Intézet.

– ÉM –


Ünnepeltek a gyerekek, övék volt ez a nap

Megyeszerte meg­ünnepelték a gyermekek napját, rengeteg családi programot szerveztek Miskolcon is.