Magyarország

2010.08.03. 07:36

Újra gyanúsított lett Szima Judit

<p>Bujtogatás miatt gyanúsítottként hallgatta ki a napokban a Budapesti Katonai Ügyészség Szima Juditot, a Tettrekész rendőrszakszervezet főtitkárát egy tavalyi közleménye miatt - írja a Magyar Nemzet.</p>

A szakszervezet honlapjára feltett közlemény az ellen tiltakozott, hogy a Bajnai-kormány 122 rendőr elbocsátását tervezte Győr-Moson-Sopron megyében. A katonai ügyészség szerint ez alkalmas a szolgálati rend és fegyelem elleni elégedetlenség szítására. A nyomozóhatóság áprilisban azt kérte a szakszervezettől, hogy adják ki a cikkhez hozzászóló 36 regisztrált felhasználó nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét és e-mail címét. A Tettrekész ezt megtagadta, mondván nem tudják megnevezni a hozzászólókat. Az ügyészség május végén házkutatást tartott, szervereiket lefoglalták, de azonosításhoz szükséges adatokat nem találtak. A főtitkár szerint a katonai ügyészség jogosulatlanul járt el az ügyben, a lefoglalt adatokat ráadásul egy másik ügyészségnek is szabálytalanul adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!