Barcikai vonaton loptak, miskolci strandon buktak le

Kazincbarcika, Miskolc, Sajószentpéter – A medence partján lett meg a fülkéből elcsent táska.


A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei az egyik strandon fogták el azt a házaspárt, akik egy vasúti szerelvényen korábbi utastársuk táskáját eltulajdonították – tudtuk meg Szabó-Berdár Csillától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Mint kiderült, a megyei tevékenység-irányítási központba érkezett a bejelentés még július 5-én délelőtt, hogy egy Kazincbarcikáról Miskolcra közlekedő vonaton lopás történt.

Elszólták magukat

A sértett a telefonban elmondta, hogy velük a fülkében utazott egy másik család gyerekekkel és egy kék babakocsival, akik egy közeli strandfürdőbe készültek.

A bejelentővel együtt a rendőrök is megjelentek a strandon, ahol rövid időn belül felismerték a korábban velük utazó családot, akiknél megtalálták a keresett táskát a hiányzó értékekkel együtt. A 29 éves K. Gyulát lopás vétség, míg a megszerzett értékek elrejtésében közreműködő 25 éves K-né S. Viktóriát orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.

A beismerő vallomást tett sajószentpéteri párossal szemben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni.

ÉM-SZB