Friss hírek

2009.09.22. 08:26

Ugyanazokat a lottószámokat húzták ki Bulgáriában egymás után - vizsgálat indul

<p>Bulgáriában vizsgálatot kezdeményezett a szerencsejtékokat felügyelõ sportminiszter, Szvilen Nejkov szerdán, miután múlt csütörtökön ugyanazokat a lottószámokat húzták ki, mint egy héttel korábban.</p>

Szeptember 6-án a 4, 15, 23, 24 és a 35-ös számgolyókat húzták ki, majd szeptember 10-én ugyanezek a számok kerültek elõ a gépbõl. Ráadásul a számok közül hármat kihúztak a múlt vasárnapi sorsoláskor is.

Egy bolgár matematikus szerint annak az esélye, hogy egymás után ugyanazt a számsort húzzák ki 4,2 millió az egyhez.

A lottósorsolásért felelõs bizottság egyik illetékese kizárta, hogy bárki manipulálta volna a számhúzást, ráadásul nem ugyanabban a sorrendben kerültek elõ a sorsolási gépbõl.

A lottósorsolást egyébként közjegyzõk jelenlétében rendezik Bulgáriában is és a közszolgálati televízió élõben közvetíti.

A szeptember 6-i sorsoláson egyébként nem volt telitalálatos szelvény a bolgár lottón, szeptember 10-én pedig 18-an találták el mind az öt számot és több mint 10 ezer levát (körülbelül 1,4 millió forintot) nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!