Friss hírek

2010.08.20. 11:01

Demszky Tarlóst várja befutónak - ATV

<p>Demszky Gábor leköszönő főpolgármester szerint Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének van a legnagyobb esélye arra, hogy az önkormányzati választás után a helyére üljön. Demszky Gábor "becsületes, alkalmas" embernek tartja Tarlóst, ugyanakkor úgy véli, hogy "nem egy építő polgármester", ezért attól tart, hogy a főváros 15 éve tartó fejlesztési dinamikája megtorpan - hangzott el az ATV Jam című reggeli műsorában.</p>

Demszky Gábor szerint a választás tétje az, hogy a Fidesz meg tudja-e szerezni a Fővárosi Közgyűlésben az abszolút többséget, vagy sem. A leköszönő főpolgármester úgy látja, Tarlós István utóbbi esetben is irányítani tudja majd a várost, mert hol a Jobbikkal, hol pedig az LMP-vel tud majd együtt szavazni, illetve kormányozni.

Demszky Gábor azt üzente Tarlós Istvánnak, hogy folytatni kell a fejlesztéseket akkor is, ha ezek nagyon sok konfliktussal és problémával járnak. A fejlesztéseken, a beruházásokon múlik a város gazdasági növekedése - jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy nem lehetett volna-e "racionalizálni" a főváros 23 kerületét a fejlesztések érdekében, azt mondta: jó iránynak tartja a képviselők számának csökkenését, de attól tart, hogy a kerületi lobbik meg fogják akadályozni a további reformot.

A főváros éléről húsz év után távozó politikus elmondta azt is, hogy a következő időszakban könyvet akar írni "Budapest Marathon" címmel. Tervei szerint a város húsz éves történetét írja majd meg, a saját nézőpontjából. A könyv nem a pártpolitikáról, hanem a város ügyeiről fog szólni, ezért "elsősorban Budapest szerelmeseinek lesz érdekes" olvasmány - fogalmazott Demszky.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!