Autó - Motor

2018.07.17. 19:13

Credobus Build It MARB - Bukulyáék a klasszikuson

Miskolc - Hatból négy szakaszt nyertek, több mint félperces előnnyel zártak az élen a 2107-es Ladával.

Miskolc - Hatból négy szakaszt nyertek, több mint félperces előnnyel zártak az élen a 2107-es Ladával.

Az amatőr ralisok az elmúlt napokban átélhették mindazt, amit a sportág klasszikusának neveznek. A MARB Delta Hungária Északi Régiójának mezőnye előbb a népkerti salakmotor stadionban körözött, majd a közönségcsalogató prológ másnapján Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között mérték össze az erejüket.

Bíróéké a prológ

Hatvan páros adta le a nevezését a bajnokság harmadik futamára, annak ellenére, hogy ezen a hétvégén több autóseseményt is tartottak országszerte, remek csatára volt kilátás. Ezt támasztotta alá a körverseny is, ahol a legjobb eredményt Bíró Gergő és Bíró Balázs érte el, az Opel Astrával pontosan 1 perc 7 másodpercre volt szükségük ahhoz, hogy teljesítsék a három kört. A hagyományoknak megfelelően a salakos körözés nem számított bele a futam értékelésébe, de remek felvezetése volt az éles száguldásnak.

Másnap már reggel hét órakor rajtoltak a párosok, hiszen a Bükkben hosszú nap várt az amatőr bajnokság tagjaira. A két település között, mindkét irányba három-három alkalommal kellett teljesíteni a távot, összesen 40 versenykilométer megtétele után hirdettek győztest. A Ladával versenyző Bukulya István, Kapás Attila kettős szinte végig vezette a versenyt, a hatból négy szakaszt megnyertek, az abszolút elsőséget viszont csak az utolsó gyorson tudták bebiztosítani. A hatodik rajtba úgy álltak oda, hogy csupán 1,4 másodperccel vezettek Foczkóék előtt. Végül aztán Bukulyáék magabiztos sikerével zárult a hétvége.

– Az első körben kellő előnyt szereztünk, utána viszont kiestünk a saját ritmusunkból – nyilatkozta a győztes versenyző, Bukulya István. – Foczkóék nagyon ránk jöttek, így izgalmasan alakult a hajrá. Az első perctől kezdve kettőnk között ment a nagy csata. A végére összeszedtük magunkat, ráadásul a riválisunknak műszaki gondjai is akadtak, így meg tudjuk nyerni a versenyt. Nagy élmény a Bükkben a legjobbnak lenni, hiszen nagyon nehéz itt autózni. Mindenki nyert, aki célba ért, mert valahol egy túlélő futam volt. Nehéz a pálya. Szűk és veszélyes az út, a tövekre nem lehet letenni a kanyarokban, az aszfalt széle töredezett, csupán minimális hibalehetőséget ad a versenyzőknek. Mindkét irányba ugyanolyan komoly kihívás, de érdekes, hogy felfelé rendre gyorsabbak voltunk. Boldogok vagyunk, hogy így alakult ez a hétvége.

Augusztus végén

A Delta Hungária Északi Régió bajnoki sorozata összesen hat futamból áll, a párosok tehát fél távnál tartanak. Legközelebb augusztus végén, szeptember elején, az Ózd-Salgó Rallye keretében randevúznak egymással a MARB-os mezőny tagjai.

ÉM-ME


A Delta Hungária Északi Régió, Credobus Build It MARB futam végeredménye

1. Bukulya István, Kapás Attila (Lada 2107) 25:35,8

2. Foczkó Ákos, Kiss Balázs (Lada VFTS) +34,9

3. Kubovics István, Gerendás Ádám (Lada 2107) +59,0

4. Gyenes Attila, Tóth Viktor (BMW 320i) +1:03,1

5. Oroszki Tamás, Hollósi Attila (BMW E36) +1:07,6

6. Sándor András, Kisubi (Lada 2101) +1:22,2


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!