Autó - Motor

2018.06.17. 18:42

Székesfehérvár Rallye - Négy futam, három győztes

Miskolc, Székesfehérvár - A székesfehérvári aszfalton Vincze Ferenc győzött a hazai ralibajnokság negyedik versenyhétvégéjén.

Miskolc, Székesfehérvár - A székesfehérvári aszfalton Vincze Ferenc győzött a hazai ralibajnokság negyedik versenyhétvégéjén.

A bajnokság feléhez érkezve egyre szorosabb, egyre kuszább az élmezőny az ORB-ben. A szezonnyitó Eger Rallye-n, majd Miskolcon is Hadik András volt a leggyorsabb, három héttel ezelőtt a szombathelyi murván pedig Turán Frigyes győzött. Most pedig Vincze Ferenc pezsgőzhetett a dobogó tetején. Az idei Székesfehérvár Rallye két napján összesen 12 aszfaltos gyorsaságit rendeztek meg, az pedig már az első néhány szakasz után látszott, hogy az abszolút győzelemért négyen lehetnek harcban.

Leállt a Fiesta

Az éves összetettben éllovas Turán Frigyes és a második Hadik András egyértelműen esélyesnek számított, de a két fiatallal, Vincze Ferenccel és Velenczei Ádámmal is számolni kellett. Az eleje rendkívül szoros, helyenként tizedekre menő csatát vívott egymással, az első nap végén azonban a miskolci Hadik András nagyobb hátrányba került. Az Ipartelepi pálya közepén ugyanis leállt az R5-ös Ford Fiesta, több mint fél percet bennhagytak, mire újra tudták indítani a technikát. A szombati penzum után a viadalt Vincze Ferenc vezette, de Turán és Velenczei is szorosan követte a sorban.

- Igazából csak sejtjük, hogy mi történhetett. Mentünk a nyílegyenes úton, és leszabályzás környékén megállt az autó, mintha levettük volna a gyújtást – mondta az esettel kapcsolatban Hadik András. – Sok időbe telt, amíg ismét életet lehetünk bele, de szerencsére folytatni tudtuk a versenyt. A győzelmi reményeink azonban ezzel elszálltak, ekkor reálisan a dobogó megszerzése tűnt elérhetőnek. Vasárnap már egyre jobb tempóban autóztunk, ami végül a negyedik pozícióhoz volt elegendő. A két utóbbi futamunk nem a terveknek megfelelően sikerült, de a bajnokság fele még hátravan, úgyhogy van még javítási lehetőség. Rendkívül szoros a pontverseny, a Power Stage-en további két egységet szereztünk, a későbbiekben ennek is lehet jelentősége.

Másodszor nyert

A Székesfehérvár Rallye második napján Vincze Ferenc megtartotta vezető pozícióját, a tavalyi egri verseny után, másodszor aratott abszolút futamgyőzelmet. Velenczei Ádám a mostani ezüsttel pályafutása legjobb eredményét érte el. Az Országos Rallye Bajnokság három hét múlva Veszprémben, murvás pályákon folytatódik.

ÉM-ME


A Székesfehérvár Rallye végeredménye

1. Vincze Ferenc, Farnadi Ágnes (Skoda Fabia R5) 59:14,4

2. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) +28,2

3. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyundai i20 R5) +42,6

4. Hadik András, Bacigál Igor (Ford Fiesta R5) +53,5

5. Bodolai László, Popovics László (Ford Fiesta R5) +2:22,3

6. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) +2:34,7


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!