Autó - Motor

2017.05.21. 20:00

M6 Log Iseum Rallye - Két borsodi a pódiumon

Miskolc, Szombathely - Herczigék nyerték a szombathelyi murvás versenyt, Hadik ezüstérmes lett, Kazár pedig ötödikként zárt.

Miskolc, Szombathely - Herczigék nyerték a szombathelyi murvás versenyt, Hadik ezüstérmes lett, Kazár pedig ötödikként zárt.

Két nap alatt összesen 11 gyorsaságit, valamivel több, mint 130 versenykilométert teljesített a magyar bajnokság mezőnye a Szombathely környéki murvás pályákon. A győzelmet kiváló teljesítménnyel a címvédő szerezte meg. Az R5-ös Skoda Fabiával versenyző Herczig Norbert, Bacigál Igor kettős a verseny alatt hét szakaszt nyert, közel ötven másodperccel előnnyel zártak az élen.

- Szeretjük ezeket a murvás pályákat, többször kell stílust váltani, benne van a rali sava, borsa – értékelt a célban Herczig Norbert. – Óriási volt a csata az élmezőny többi tagjával, de végül sikerült megnyernünk a futamot. Elsősorban azért, mert a vasárnapi saras, dagonyás szakaszokra a nagyobb rutinunk miatt jobban tudtunk alkalmazkodni. Sok van még hátra, de értékes pontokat szereztük.

Megyei második, ötödik

Miskolci második hely született Szombathelyen, az Iseum Rallye ezüstérmét ugyanis az a Hadik András szerezte meg, aki az első versenynap után még a futamgyőzelemért is harcban volt.

- Alig négy másodperc volt a hátrányuk, de sajnos a másnapi nyitó szakaszon egy jobbos kanyarban nekimentünk egy farönknek, ami megforgatott. Tolatgatni is kellett, sok bent maradt azon a gyorson – emlékezett vissza Hadik András. – Innentől kezdve arra koncentráltunk, hogy a második helyet megtartsuk. Annak örülök, hogy Ózd után ismét versenyképesek voltunk, de sajnálom, hogy Herczigékkel szemben most van egy kis hátrányunk. A folytatásban azon leszünk, hogy ezt ledolgozzuk.

Szombathelyen a dobogó harmadik fokára a fiatal Vincze Ferenc és navigátora Bazsó Attila állhatott föl, a pódiumra, vagyis az abszolút első öt közé pedig a negyedikként zárt Ranga Péter és az ötödik Kazár Miklós is felkapaszkodott.

- Az első napon nem volt meg az autó teljesítménye, ami értelemszerűen nagyon kihatott a teljesítményünkre – mondta a Kazár Miklós. – A vasárnap már sokkal jobb volt, amit az is bizonyít, hogy az utolsó gyorson harmadik időt autóztunk, ami plusz egy pontot jelentett. Jó lenne, ha végre összeállna egy hibamentes futam, akkor derülne ki igazán, hogy mire vagyunk képesek.

Az Országos Rallye Bajnokság következő futamát, a Fehérvár Rallye-t három hét múlva rendezik meg, ahol aszfaltos szakaszokon csatázik majd az első osztály mezőnye.

ÉM-ME


Az M6Log Iseum Rallye végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:15:30,4

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +47,7

3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Ford Fiesta R5) +59,3

4. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +1:13,7

5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +1:42,1

6. Botka Dávid, Szenner Zsolt (Citroen DS3 R5) +1:46,0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!