Autó - Motor

2017.04.25. 16:23

Steelvent Ózd Rallye - Turán Friciék győzni akarnak Ózdon

Miskolc, Ózd - A miskolci ezüstérem után szeretne egy helyet előrelépni a Steelvent Ózd Rallye-n Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

Miskolc, Ózd - A miskolci ezüstérem után szeretne egy helyet előrelépni a Steelvent Ózd Rallye-n Turán Frigyes és Farnadi Ágnes.

Turán Frigyes alkalmi navigátorral, Farnadi Ágnessel az oldalán kezdte el az idei ralibajnokságot. A pilóta nem csupán segítőjével, hanem az R5-ös Ford Fiesta és a Hankook abroncsok teljesítményével is elégedett volt. Ez is kellett ugyanis ahhoz, hogy az abszolút második helyen érjenek célba Miskolcon.

A szezonnyitón hat gyorsasági szakaszt nyertek meg, emiatt is jó élményként élték meg a borsodi száguldást.

- Minimális kockázatvállalás mellett, nagyon jó ritmusban autóztunk Miskolcon. Próbáltuk a saját tempónkban teljesíteni a versenyt. Az első három helyért nagyon komoly csata folyt, ezt hűen tükrözik az időeredmények is. Húsz másodpercre voltunk a Herczigéktől, kettővel előztük meg Vincze Ferencéket. Hozzá kell tenni, hogy senkinek nem volt komoly gondja az autójával, ez pedig nagyon jó és szoros bajnokságot vetít előre – mondta Turán Frigyes

Marad Farnadi

Zsíros Gábor továbbra makacs sérüléssel bajlódik, így az évad második futamán, a Steelvent Ózd Rallye-n is Farnadi Ágnes diktálja majd az itinert Turánnak.

A csapat átvizsgált az autót és megrendelték azokat a programokat, amelyeket az észak-borsodi és a nógrádi pályákon használnak majd. A pilóta bízik benne, hogy az R5-ös Ford Fiestába ugyanolyan jól felkészített állapotban tudnak majd beleülni, mint legutóbb a borsodi megyeszékhelyen. A felhordásos, dobálós hegyháti szakaszokra már megtalálták az ideális beállításokat, a kicsivel gyorsabb, tempósabb részek feldolgozásával még lesz feladatuk a verseny előtti napokban.

- Ózd kapcsán alapvetően ismerős pályákról beszélünk. Nekem a Sámsonháza nem mond semmit, azon egyszer sem versenyeztem. Ha jól emlékszem a vizslási szakaszok korábban már szerepeltek versenyprogramban, Ceredet kívülről fújjuk, tavaly teszteltünk is ott. Azt viszont nem tudom, mi változott arrafelé, a pályabejárás során elsősorban az út minőségére leszek kíváncsi. A szombati pályák kicsit dobálósak, a másnapi szakaszok viszont jobb minőségűek lesznek – latolgatott a pilóta.

- Tizenhatan vagyunk a kategóriában, Ózdon is nagy meccsre számítok. Az első futamon voltak, akik technikai problémákkal küzdöttek, másoknak pedig még új volt a technika. Tíz páros között igazán komoly csata lesz, ebből pedig a nézők profitálnak majd a legtöbbet, hiszen látványos,izgalmas versenyre van kilátás. Ha ismét az elejében szeretnénk végezni, akkor nagyon fel kell kötnünk a gatyánkat, de hát természetesen azért megyünk Ózdra, hogy a legelején zárjuk a versenyt – fogalmazta meg terveit Turán Frigyes.

ÉM-ME



A miskolci rajt nem jött össze Balogh Jánosnak, Ózdon azonban javítani szeretne.

 

Április utolsó napjaiban Ózdon és a környező falvakban lesz látható a magyar ralibajnokság mezőnye.

Április utolsó három napjában a Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik az első osztályú rali bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!