Autó - Motor

2016.08.01. 19:59

Székesfehérvár Rallye - Ötből öttel ismét bajnokok Herczigék

Miskolc, Székesfehérvár - Herczig Norbert bajnokként pezsgőzhetett, a borsodi versenyzők pedig kiválóan szerepeltek Székesfehérváron.

Miskolc, Székesfehérvár - Herczig Norbert bajnokként pezsgőzhetett, a borsodi versenyzők pedig kiválóan szerepeltek Székesfehérváron.

Eger, Miskolc, Szombathely és Veszprém után a Székesfehérvár Rallye-t is megnyerte Herczig Norbert és Bacigál Igor, így az R5-ös Skoda Fabiaval induló páros a hátralévő versenyek eredményétől függetlenül megvédte a bajnoki címét. Erre nagyon régen volt példa, mármint hogy valaki ilyen győzelmi szériát produkáljon. Utoljára 2008-ban élhettek át hasonlót a sportágban, akkor Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós tudhatott magáénak ötös győzelmi sorozatot. Fehérváron sokáig úgy nézett ki, hogy ifj. Tóth János lehet a befutó, de a hajrában kaptak egy defektet, majd megúsztak egy poros részen, és nekicsúsztak egy betontalpazatnak, ami kiütötte az autó hátsó futóművét. ifj. Tóthék kiestek, a szorosan mögöttük autózó Herczigék pedig bebiztosították az újabb bajnoki címüket.

- Tudtuk, hogy egy második helyezés is elég lehet a hőn áhított célunk eléréséhez, ezért feleslegesen nem vállaltunk kockázatot – tekintett vissza a futamra Herczig Norbert. - A végén azonban megnyílt előttünk a lehetőség az újabb futamgyőzelemre. Éltünk vele, így lett teljes ez a hétvége, és így lett tökéletes az esztendő. Ebben a pillanatban nem szabad szerénynek lennünk, büszkén kell vállalnunk mindazt, amit elértünk a 2016-os bajnokságban.

Herczig Norbert hozzátette: bár a ponttáblázat egyértelműen az ő fölényüket mutatja, ettől függetlenül minden egyes versenyhétvégén keményen meg kellett dolgozniuk az elsőségért. A riválisoknak többször akadtak nehézségeik, ez is kellett ahhoz, hogy már most megszerezzék az újabb éves elsőséget.

Hadik és Spitzmüller

Fehérváron tehát a dobogó tetejét kibérelte magának a Skodás egység, mögött azonban két borsodi pilóta zárt. A Székesfehérvár Rallye-n másodikként Hadik András és Kertész Krisztián ért célba, a harmadik helyezettnek járó serleget pedig Spitzmüller Csaba és Béres László emelhette a magasba.

- A veszprémi teszten történt nagy bukásunkat nem tudjuk semmissé tenni, de az elmúlt hetekben igyekeztünk újraépíteni magunkat és az autót is – árulta el Hadik András. – Bár a tempónk még nem éri el azt a szintet, amit szeretnénk, de jó irányba haladunk. Összességében remek hétvégét zártunk, és a hátralévő futamokon akár még az összetett második helyezést is megszerezhetjük. Természetesen ez a cél, bízunk benne, hogy sikerül teljesíteni.

Spitzmüller Csaba oly sok balszerencse után végre ismét a dobogóra állhatott. A korábbi magyar bajnok miskolci pilóta idén már a harmincadik szezonját tapossa a sportágban, amit most egy abszolút harmadik helyezéssel tett emlékezetessé.

- Nagy hőségben, egy rendkívül hosszú nap végén vagyunk, ami alaposan megdolgoztatott mindenkit – fogalmazott a célban Spitzmüller Csaba. – Végig nagy tempót diktáltunk és ezúttal Fortuna is fogta a kezünket. Rászolgáltunk már erre is, hiszen többször elpártolt már tőlünk a szerencse. Boldog vagyok, sokat tettünk ezért a dobogóért, a befektetett munka pedig végre meghozta a gyümölcsét. Eddig csak vetettünk, most egy kicsit arathattunk is.

Legalább ilyen boldog volt a fehérvári célban az ugyancsak miskolci Balogh János, aki az abszolút ötödik helyezés mellett ismét győzni tudott a 3-as géposztályban. Baloghék – Herczigékhez hasonlóan – ebből a szempontból hibátlanok, hiszen a saját kategóriájukban valamennyi futamot megnyerték. Az első hatba még egy miskolci pilóta, a korábbi négyszeres magyar bajnok Kazár Miklós is befért. Az R5-ös Ford Fiestával ugyan lépegetnek előre, de még mindig távol vannak attól a szinttől, amit elvárnak magukkal szemben. Helyenként rendkívül gyorsan autóztak, de végül lemaradtak a pódiumról.

A hazai rali bajnokság szeptember második hétvégén folytatódik, akkor szlovák-magyar közös futamot rendeznek majd, kassai központtal.

ÉM-ME


Székesfehérvár Rallye abszolút végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Škoda Fabia R5) 1:03:38,0 óra

2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +50,1

3. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer Evo X R4) +1:28,7

4. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:42,6

5. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer Evo IX) +1:47,4

6. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +2:38,8


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!