Autó - Motor

2016.07.29. 13:15

Székesfehérvár Rallye - Már nem lehet hibázni: zárkóznának Kazárék

Miskolc, Székesfehérvár - A murvás futamok nem hoztak szerencsét Kazárék számára, talán aszfalton nagyobb szerencséjük lesz.

Miskolc, Székesfehérvár - A murvás futamok nem hoztak szerencsét Kazárék számára, talán aszfalton nagyobb szerencséjük lesz.

Már a Székesfehérvár Rallye-n véget vetne a peches szériájának Kazár Miklós és Ferencz Ramón. A korábbi négyszeres magyar bajnok és navigátora az utóbbi két murvás hévégén nullázott, ezzel jelentősen visszacsúsztak az összetett értékelésben. Szombathelyen az egyik árok jelentette számukra a végállomást, míg Veszprémben az abszolút második helyen állva, teljesen abszurd balesetet szenvedtek. Etapon egy menetrend szerinti buszjárat nekiment az R5-ös Ford Fiesta első kerekének, ami azzal a lendülettel kiszakította a futóművet.

– A szombathelyi esetnél még talán felmerül a felelősségem, de a veszprémi kiesésünknél egyáltalán nem tartom magam hibásnak – utalt vissza az utóbbi két futamra Kazár Miklós. – Ezeken a dolgokon utólag már kár keseregni, előre kell tekintenünk, a bajnokság hátralévő futamaira kell koncentrálnunk. Kettőt már nulláztunk, több botlás nem fér bele, mert továbbra is szeretnénk az összetett értékelésben a lehető legelőrébb végezni. Az elmúlt hetekben sokat dolgoztunk: a Fordot át kellett építeni murváról aszfaltra, emellett pedig meg kellett javítani mindazt, ami tönkrement az elmúlt időszakban. Az autó elkészült, mi pedig rendkívül motiváltan várjuk július utolsó hétvégéjét. Szeretnénk már végre egy hiba- és problémamentes versenyt futni, és harcban lenni a győzelemért.

Kimarad a gyilkos murva

Kazár Miklós a múltba tekintve kellemetlen emlékeket is felidézett Fehérvárral kapcsolatban: volt egy olyan versenyük, amikor akkorát estek, hogy tizenhat egész pördülés után állt meg az autójuk, de csodával határos módon, karcolás nélkül megúszták a kalandot. Ezt leszámítva jó szívvel gondol vissza a Fejér megyei futamokra, amely most csak aszfalton zajlik majd.

– A „gyilkos murva” ezúttal kimarad, nem bánom – folytatta a miskolci pilóta. – Alapvetően szeretem ezeket a pályákat, jó, pörgős és vélhetően eseménydús futam előtt állunk. Nagyon jó lenne, ha az elvégzett munkánknak végre látnánk az eredményét is. Nincs más hátra, mint előre: a lehető legtöbb pontot kell összegyűjtenünk, mert csak így kezdhetjük meg a felzárkózást a bajnoki táblázaton.


A Székesfehérvár Rallye programja

Július 30. (szombat):

Plaza Prológ, 17.00 (az első autó indulása)

Július 31. (vasárnap)

7:43, GY1 – Csákberény/1

8:20, GY2 – Oroszlány/1

9:00, GY3 – Bakonycsernye/1

11:26, GY4 – Csákberény/2

12:05, GY5 – Oroszlány/2

12:45, GY6 – Bakonycsernye/2

15:13, GY7 – Csákberény/3

15:50, GY8 – Oroszlány/3

16:30, GY9 – Bakonycsernye/3

17:38, GY10 – Csákberény/4

18:50, céldobogó, díjkiosztó ünnepség


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!