Autó - Motor

2016.07.29. 13:12

Székesfehérvár Rallye - Baloghék a földön maradnak

Miskolc, Székesfehérvár - A miskolci Balogh János az abszolút értékelés második helyéről vág neki a hazai ralibajnokság második felének.

Miskolc, Székesfehérvár - A miskolci Balogh János az abszolút értékelés második helyéről vág neki a hazai ralibajnokság második felének.

Ebben az esztendőben szinte kihagyhatatlanok a pódiumról. Balogh János és Holczer Dániel nagyszerűen sikerült négy futamot tudhat a háta mögött: a 3-as kategóriát nézve, kivétel nélkül mindegyiken győzni tudtak, így a szezon felénél 22,5 ponttal állnak az élen. Számukra ez a legfontosabb, az abszolút remeklés csak hab a tortán. A címvédő Herczigék mögött ugyanis a második helyet foglalják el az összetett értékelésben, ami az erős mezőny, a technikailag előrébb tartó riválisok ismeretében mindenképpen optimizmusra adhat okot.

Több, mint álomszerű számunkra eddig az idei szezon.” Balogh János

– Több, mint álomszerű számunkra eddig az idei szezon – fogalmazott Balogh János. – Kicsit úgy érezzük magunkat, mint az óvodás a kiscsoportban, aki hozzájut egy játékhoz, de mindenki szeretné tőle elvenni. Természetesen jó lenne ebben a pozícióban megkapaszkodni, ám azt is tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Többször is hangsúlyoztuk már, hogy a jelenlegi helyezésünk a saját kiegyensúlyozott teljesítményünk mellett a riválisok botlásának is köszönhető. Mi eddig is és ezután is, tesszük a dolgunkat, de így is sok mindennek össze kell jönnie, hogy távol tartsuk a többieket.

Reálisan nézik

Balogh János a hétvégi Székesfehérvár Rallye előtt azt mondja: nem ringatják magukat tovább ebben az álomban, mert nem szeretnék, ha a gyorsasági szakaszokon ennek a kárát látnák. A miskolci pilóta szerint aszfalton az R5-ösök előnye jobban meglátszik majd, ezért nekik továbbra is higgadtan és pontosan kell teljesíteni az előírt gyorsasági szakaszokat.

– Nagy csatákat kell vívni magunkkal, hogy folyamatosan nyugodt döntéseket hozzunk – folytatta Balogh János. – Ennél a pontnál azonban ki kell emelnem a csapat szerepét. Az elmúlt öt évben egy remekül összeszokott társaság segíti a munkánkat, nekik pedig rendkívül fontos szerepük van abban, hogy jelenleg itt tartunk. Volt másfél hónap szünet, igyekeztünk feltöltődni a bajnokság második felére. Fehérváron egy kőkemény, hosszú vasárnap vár ránk, ami nem feltétlenül rosszabb a kétnapos versenyeknél. Mindkét változatnak van előnye és hátránya is, de nekünk a mindenkori programhoz kell alkalmazkodni. Reggeltől estig hibátlan versenyzésre lesz szükségünk ahhoz, hogy ismét ott legyünk az élmezőnyben. Hogy hányadik helyen, azt nem tudom, ez a többieken is múlik.


Az Országos Ralibajnokság állása négy verseny után

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 120,5 pont

2. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 65 pont

3. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) 55 pont

4. Ollé Sasa, Tóth Zsolt (Ford Fiesta S2000) 50 pont

5. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208 T16 R5) 47 pont

6. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) 46,5 pont


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!