Autó - Motor

2013.03.16. 14:38

Havazás - Zalában már nincs elzárt település, de hat út még járhatatlan

Nagykanizsa, 2013. március 16., szombat (MTI) - Zalában szombatra virradó éjjel minden település újra elérhetővé vált közúton, hat útszakasz azonban továbbra is járhatatlan a megyében, többfelé még elakadt kamionokat mentenek.

Nagykanizsa, 2013. március 16., szombat (MTI) - Zalában szombatra virradó éjjel minden település újra elérhetővé vált közúton, hat útszakasz azonban továbbra is járhatatlan a megyében, többfelé még elakadt kamionokat mentenek.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete az MTI-t szombat reggel arról tájékoztatta, hogy továbbra is zárva van a 75-ös főút Alsópáhok és a zalaapáti körforgalom közötti szakasza, innen a baki tetőig pedig csak személygépkocsikat engednek közlekedni. Járhatatlan még a Kilimán és Zalaszabar, a Gelse és Pölöskefő, a Tófej és Söjtör közötti út, és nagyon nehéz az eljutás a Zalaszántó és Vindornyalak közötti szakaszon.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI érdeklődésére közölte: szombat reggel három helyszínen még kamionok mentésén dolgoztak a beavatkozó egységek és társszerveik. Az M7-es autópályán és az M70-es autóúton, valamint a 75-ös főúton Pacsánál mentenek megcsúszott, elakadt teherjárműveket.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elmúlt napok rendkívüli időjárása miatt úton rekedtek elhelyezésére Zalában kijelölt ideiglenes melegedőhelyeken már senki nem tartózkodik, éjszaka az elszállásoltak mindegyike útnak indult.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!