Autó - Motor

2011.06.26. 10:49

Kiss Pál Tamás: 16. és 13. hely

<p>Miskolc - Szombaton és vasárnap Valenciában folytatódott a GP3 Series harmadik versenyhétvégéje.</p>

Autósport. A Tech-1 Racing fiatal magyar pilótája, a miskolci Kiss Pál Tamás a balesetekkel tarkított első napi versenyen a 16. lett, vasárnap pedig a 12. helyen ért célba.

Szombaton

A szombati futamra Kiss Pál Tamás autómérnöke úgy döntött, hogy kockáztatnak, így teljesen eltávolították a hátsó szárny egy részét, valamint nullára vették az első szárny hajlásszögét, így nem volt leszorító erő. Mindezt azért, hogy Tomi autója nagyobb sebességgel mehessen a Valencia Street Circuit hosszú egyeneseiben és kanyarjaiban. Sajnos ez a döntés nem vezetett túl jó eredményre, mert a pálya gyors részein Tomi valóban gyorsabb lett, a lassú szakaszokon és főleg a féktávokon azonban elveszítette az egyenesekben megszerzett időt. Összességében nehéz verseny volt, sok balesettel. A Right Guard Racing motorsport program versenyzője a 20. helyről rajtolva két körrel a vége előtt 14. pozícióban volt, de nagyon nehezen tudta maga mögött tartani versenyzőtársait, és sajnos az utolsó körben a Stochingerrel folytatott fej-fej melletti küzdelemben leszorították a pályáról, így két helyet veszítve a 16. helyen ért célba. Ez egyben azt is jelentette, hogy vasárnap, a második futamon innen rajtol.

Vasárnap

Vasárnap, a reggeli futamon a miskolci versenyző az elején jól kezdett, a 12. helyre autózott fel, és megpróbált befurakodni a legjobb 10-be, de ez nem sikerült neki, az autójának a beállításai messze nem voltak tökéletesek, így néhány előzést kellett elszenvednie a folytatásban, és az élen haladókhoz képest 1-2 másodperccel gyengébb köridőket produkált. A verseny utolsó harmadában egy baleset miatt két pilóta is feladni kényszerült a küzdelmeket, így végül Kiss Pál Tamás a 13. helyen ért célba.

- ÉM -


Kiss Pál Tamás a valenciai városi ringgel ismerkedett

Nagy meleg fogadta ma a Valencia Street Circuit-on a versenyzőket, ahol a F1 VB nyolcadik és a GP3 Series harmadik versenyhétvégéjét rendezik. 

Kiss Pál Tamás Valenciában folytatja

Valencia - Legutóbbi versenyén parádés alakítást nyújtott Kiss Pál Tamás, hiszen Barcelonában a GP3 Series teljes mezőnyét maga mögé utasítva a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

Kiss Pál Tamás első tesztnapja Valenciában

Valencia - Csütörtökön reggel megkezdődött a GP3 Series hivatalos tesztje Spanyolországban. A kétnapos teszt után a jövő hétvégén szintén Valenciában rendezik a versenysorozat következő futamát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!