BOON Sziréna

2010.01.28. 16:35

Miskolc, a nyitott autók városa!

<p>Miskolc - Egy hajléktalan férfi a bevásárlóközpontokban leparkolt és rövid időre nyitva hagyott autókra specializálódott. A rendőrség kezdeményezte a tolvaj előzetes letartóztatását.</p>

Egy 47 éves miskolci férfi főleg a nagyobb bevásárlóközpontok parkolóiban kéregetett, s mindeközben kifigyelte azon autókat, amelyeket tulajdonosaik rövid időre nyitva hagytak. A sofőr például nem zárta kulcsra a járművet, amíg visszavitte a bevásárlókocsit. Ezen rövid idő alatt a tolvaj mindent elemelt az autóból, amit csak el tudott érni.

Legutóbbi miskolci akciója során egy néhány percre nyitva maradt autóból majd 100 000 forint értékben lopott el készpénzt és különféle személyes tárgyakat. A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói úgymond már rajta voltak az ügyön. Ennek eredményeként január 27-én elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a többrendbeli lopással megalapozottan gyanúsítható férfit. Egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére.

Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!

A rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét, hogy minden esetben zárják be járműveiket, ha eltávolodnak az autóiktól. A tolvajoknak ugyanis elegendő néhány perc, hogy a nyitva hagyott járművekből ellopják az értékeket, személyes iratokat. Nemcsak a bevásárlóközpontok parkolóiban, de többek között az üzemanyagtöltő állomásoknál is fontos a megelőző figyelem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!