Helyi közélet

2012.07.17. 10:27

Nézőpont: Majd jövőre

<em>Lassanként felnőnek a gyerekeim, és én még mindig nem tudtam nekik megmutatni egy sor dolgot a világból. Olyan helyeket sem, amelyeket én még gyerekként ismertem meg, ahová a szüleimmel el tudtunk utazni</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Lassanként felnőnek a gyerekeim, és én még mindig nem tudtam nekik megmutatni egy sor dolgot a világból. Olyan helyeket sem, amelyeket én még gyerekként ismertem meg, ahová a szüleimmel el tudtunk utazni. Szendrei Péter jegyzete.Évek óta tervezünk egy nagyobb – értsd ezalatt: néhány nap – családi nyaralást valahol, és minden évben, amikor kiderül, hogy még az utószezont sem tudjuk megfizetni, elhangzik az ominózus kijelentés, amiben már sem én, sem a feleségem nem hiszünk: majd jövőre...

Túl sok a hideg hónap, amikor fűteni kell, fogy az energia, elfolyik a pénz, és amikor nyár derekára már úgy érezném, kezdenénk egyenesbe jönni, kezdődnek az újabb csapások: újabb tanévkezdés, újabb fűtési szezon, újabb karácsony, újabb januári áremelések, újabb villanyóra-leolvasás, esetleg újabb parlamenti választások újabb felelőtlenül nyilatkozgató vidéki polgármesterekkel – ennek hatására újra elszabaduló valutaárakkal, pénzromlással, pénzrontással, megugrott törlesztőkkel...

Nem panaszként írom, hisz biztos vagyok benne, hogy mások is járnak hasonló cipőben, s talán ésszerűbb gazdálkodással, kuporgatással, garasok év közbeni foghoz verdesésével élére tudnánk állítani annyi forintot, hogy utána két hétig eljátszhassam valahol, hogy én vagyok az élet császára. De az idén nem. Talán majd jövőre.


Miskolc - Itt a nyár, a jó idő, de a nyaralást kevesen engedhetik meg maguknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában