Arnót ismét felkerül a megyei labdarúgás térképére

Arnót vs. Varbó - illusztráció
Arnót vs. Varbó - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Arnót, Sajósenye – Sajósenyével „fuzionálnak” és ősztől a megyei II. osztályban szerepelnek.

A Sajósenye Sportegyesület együttese a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában szerepel. A gárda a tavaszi szezonban már nem csupán Sajósenyén, hanem Arnóton is fogadja soros ellenfeleit.

– Annak idején Arnót csapata a megyei I. osztályban szerepelt – mondta dr. Üveges István, Arnót polgármestere. – Az elődöm idejében a településnek évente 8 millió forintjába került a labdarúgás, egy idő után így helyben már finanszírozhatatlanná vált a sportág, a csapat megszűnt. Most érkezett el az ideje annak, hogy ismét bekerüljünk a sportág vérkeringésébe. Sikeres tárgyalásokat folytattunk a sajósenyei csapattal és úgy döntöttünk, hogy ettől az évtől másfél millió forinttal beszállunk az ottani megyei II. osztályú csapat költségvetésébe. A tavaszi idényben még Sajósenye néven fut a csapat, amelyben már arnóti játékosok is szerepelnek. Az újdonság annyi, hogy a Sajósenye minden második tavaszi hazai bajnoki mérkőzését Arnóton játssza, a többi összecsapásra pedig Sajósenyén kerül sor. A soron következő, azaz a 2015/16-os bajnoki szezonban pedig már Arnót neve is felkerül a közös működtetésű csapatnévbe, így ténylegesen újra lesz Arnótnak focicsapata. Ennek köszönhetően reméljük, hogy településünkön a fiatalok is újból kedvet kapnak a sportoláshoz.

Mindent közösen

Sajósenye és Arnót között mindössze öt kilométer a távolság, de nem csak a „földrajz” generálta az összefogást.

– A mindössze négyszázhatvan lelkes településünk már nem bírja el a klub két-három csapatának fenntartását, versenyeztetését – mondta Takács István, Sajósenye polgármestere, a megyei II. osztályú gárda edzője. – Ezért kezdeményeztük a kézfogást, de úgy kell fogalmaznom, hogy kölcsönösen egymásra találtunk az arnótiakkal. A most zajló, „átmeneti” szezonban hol itt játszunk, hol Arnóton, a szurkolókat a falugondnoki busszal szállítjuk egyik településről a másikra, a nézők így nem szenvednek hátrányt, sőt mindenki jól jár. Elképzeléseink szerint júniusban ülünk le és döntünk arról, hogy ősztől már közös néven indítjuk majd közös csapatunkat, ugyancsak közös teherviseléssel. Elnevezésünkről még nem döntöttük: lehetünk Sajósenye-Arnót, vagy akár fordítva, ezt majd a közgyűlés tagsága – amely közös klubot hoz létre – eldönti. Számításaink szerint kétmillió forint kell majd a várhatóan három csapatunk szerepeltetéséhez. Én azt szeretném, ha ősztől az első öt közé jutást tűznénk a fiúk elé. Mi máris a fúzió „lázában” élünk, a pályázati úton kapott huszonötmillió forintból bővítjük és újítjuk fel öltözőépületünket. A munkálatokat már elkezdtük, az avatóünnepséget nyárra tervezzük, így ősztől a tárgyi feltételek oldaláról is rendben leszünk.

ÉM-BG, KT