Nagyvilág

2016.06.18. 09:55

13 megdöbbentő optikai illúzió a természet lágy öléből

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az anyatermészet egészen elképesztő dolgokat képes teremteni. A következő 13 mestermunka például annyira megdöbbentő, hogy már-már olyanok, mintha egy nem is valós, fantasztikus világnak lennének részesei.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az anyatermészet egészen elképesztő dolgokat képes teremteni. A következő 13 mestermunka például annyira megdöbbentő, hogy már-már olyanok, mintha egy nem is valós, fantasztikus világnak lennének részesei.

Vízalatti vízesés

A Mauritius partjainál összegyűlt homok kelti azt az illúziót, hogy egy hatalmas vízesés található a víz alatt.

Szinte festmény

Ezt a képet nem ám egy expresszionista festő festette. Az előtérben elpusztult fák állnak napnyugtakor, a háttérben pedig a namíbiai homokdűnék láthatóak.

Háborgó tenger

Ezeket a különleges felhőket elnézve, olyan, mintha a háborgó tenger vad hullámai csapnának össze a fejünk fölött.

A mágikus tó

Az Uyuni tó tükörsima vízfelülete egészen torz képest fest a  valóságról. Az esős évszakban a lúgos talaj egy hatalmas tükörré alakítja át a tavat. A kicsapódó sót vékony réteg  kristálytiszta víz borítja, ez tükrözi az eget és teljesen eltünteti a láthatárt.

A szikla széle

Olyan, mintha egy hatalmas szikla szélén sétálna a férfi, pedig valójában a Glen Canyont átszelő kristálytiszta vizű folyó partján sétálgat.

Szakadék

Úgy tűnik, mintha épp beleugranának a mély szakadékba a srácok. Ez nem más, mint a Texasban található Jákob kútja. A hatalmas artézi forrás valójában csak 9 méter mély, ám a víz annyira kristálytiszta, hogy olyan mintha a végtelen üres térbe ugranánk bele.

Faforma

Vajon patakmeder vagy fák láthatóak a képen? Hát, igazából egyik sem. Ezek a faformák a homokban rajzolódtak ki az árapálynak köszönhetően a mexikói Baja Kaliforniában.

Kőhullámok

Ezek az egészen különleges formájú sziklák Arizona és Utah határán fekszenek. A homokdűnékből évmilliók alatt alakultak ki a sziklák.

Hegyi út

Első pillantásra úgy tűnik, mintha egy hegyvonulat csúcsán futna végig az út. Valójában viszont ez nem más mint a Colorado folyó, ami a színe és a formája miatt egy útnak tűnik messziről.

Lángoló tornádó

Bármennyire is úgy tűnik, a képen nem egy lángoló tornádó látható, hanem a spanyolországi Rio Tinto folyó, amely a közeli bányászat miatt megtelt hulladékkal és savassá vált. A vízben található nagy mennyiségű nehézfémtől vált élénk vörös színűvé a folyó.

Fantom napok az égen

A képen látható jelenséget melléknapnak nevezik, a légkörben sodródó jégkristályok törik meg a napfényt, ez okozza az illúziót.

Pókháló

Úgy tűnik, mintha hullás közben kapták volna el az esőcseppeket. Ám ha jobban megnézzük a képet, akkor látható, hogy az esőcseppek egy pókhálóról lógnak.

Kétfejű zebra

A fekete fehér színek váltakozása miatt nem látjuk tisztán a képen látható tárgyak körvonalát, így az egymást takaró zebrák egybe olvadnak, és olyan mintha csak egyetlen állat lenne a képen - két fejjel.

Forrás: BrightSide

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!