Arnót hírei

2017.06.17. 09:36

Arnót: szag van, veszélyes anyag nincs

Arnót - A katasztrófavédelem mozgólaborja semmilyen veszélyes anyagot nem talált a levegőben.

Arnót - A katasztrófavédelem mozgólaborja semmilyen veszélyes anyagot nem talált a levegőben.

Olvasónk jelezte, hogy pénteken Arnóton a katasztrófavédelem mozgólaborjával találkozott, és azt is elmondta, hogy azért volt a kocsi a településen, mert furcsa szagokat érezni Arnóton, és attól tartanak az emberek, hogy egészségre ártalmas anyagokról van szó.

Jelezték a szakhatóságoknak

Üveges István polgármester elmondta, hogy a lakók közül többen is jelezték a problémát és maga is meggyőződött arról, hogy időnként tényleg furcsa szag van a településen. Hivatalosan megkereste a tisztiorvosi szolgálatot és a környezetvédelmi hatóságot, hogy vizsgálják ki a szag forrását.

Szarka Tamás, Arnót jegyzője elmondta, hogy pénteken délelőtt a mozgó labor méréseket végzett a falu több pontján és az ipari parkban is, és – örömteli – nem találtak semmiféle egészségre ártalmas anyagot a levegőben. Mindezt kérdésünkre megerősítette Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletese is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!