Amire mindenki kettest húz(na)

Dudás Máté, amikor még a DVTK játékosa volt
Dudás Máté, amikor még a DVTK játékosa volt
Vácott szerepel szombaton délután 5 órától a Diósgyőr a labdarúgó NB I 24. fordulójában.

Ha létezik ,,országos kettes” ezen a hétvégén az élvonalbeli pontvadászatban, akkor ez a mérkőzés az. Vagy legalábbis annak tűnik.

A dunakanyari gárda gyakorlatilag már most készülhet a következő évadra, ám nem az NB I-esre, hanem az NB II-esre: Rusvayék a tabella utolsó helyén tanyáznak, nagyon lemaradva a még bennmaradást jelentő tizennegyedik pozíciótól. A piros-kékek az előző fordulóban simán kikaptak az MTK otthonában, a Diósgyőr ugyan ikszelt a Kaposvárral hazai pályán, viszont hétközben a ZTE ellen egy remek meccsen kiharcolta a legjobb négy közé kerülést a Magyar Kupában – ami nyílván pozitívan hat Vitelkiékre.

Mester és tanítvány

Októberben, az Andrássy úton Binder gólja jelentette a győzelmet a DVTK számára, azóta viszont alaposan átalakult a Vác, nemcsak futballisták jöttek-mentek, hanem az edző, Gergely Károly is.

– 2004-ben kiharcoltuk az NB I-es tagságot, ám az a csapat sajnos anyagiak miatt nem tudott elindulni a legmagasabb osztályban – mondta lapunknak a Vác jelenlegi balhátvédje, Dudás Máté, aki 2003 nyarán érkezett Diósgyőrbe Balassagyarmatról, majd egy év után, 13 meccset követően Sopronba igazolt. – A pénzügyi gondok ellenére jól éreztem magam Miskolcon, óriási volt a szurkolótábor, emlékszem az első villanyfényes meccsre mennyien jöttek ki… A mai összecsapást sajnos kihagyom sárga lapok miatt, de a srácok nem adják fel, itthon senki sem mehet ellenünk biztosra. Ráadásul mester és tanítványa, Csank János, illetve Nagy Tibor találkozik egymással, ezért nagy presztízscsatára van kilátás.

Foci, karnevál, virsli
A váciak honlapjára kattintva (www.vacfc.hu) egy eseményt hirdető plakáttal találkozik először az odalátogató, amely a ,,Foci+Karnevál+Virsli” nevet viseli. Mint kiderül, aki jegyet vált a meccsre, ingyen kap italt, virslit… és programot. Utóbbi 16 órakor veszi kezdetét, méghozzá latin amerikai zene, fél öttől az elődöntőjét tartják a Miss Dunakanyar Szépének, a szünetben pedig ajándéksorsolás lesz.
Hiányzók
A Vácnál az MTK ellen kiállított Balogh Richárdot két mérkőzésre tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága; Dudás Máté mellett Udvari Tamás is hiányzik majd, aki sérült, ám Gáspár Endre sem százszázalékos. A Diósgyőrnél a maródi Elek Norbert mellett Katona Attila sem állhat Csank János vezetőedző rendelkezésére, miután három sárga lappal rendelkezik.