Friss hírek

2009.02.09. 18:44

Ciki lesz a cigi!

<p>"Tiszta fej-tiszta tüdő" címmel vándorkiállítást szervez az egyik főiskola a környékbeli középiskolákban azért, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás veszélyeire. A felsőoktatási intézmény az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal (ÁNTSZ) karöltve szervezi az akciót, amelynek keretében minden héten más iskolába látogatnak el.</p>

A vándorkiállításon a szervezők 13 dohányzás elleni érvet felsorakoztató tablót mutatnak be, amely ismeretterjesztő előadásokkal, a Bugát Pál kórház patológiai osztálya által biztosított szervekkel, tüdő-mérésekkel, és videó-bemutatókkal egészül ki. A Károly Róbert Főiskola kampánya abból a téveszméből indul ki, hogy a fiatalok szerint dohányozni "menő", aki ezt teszi, az szabad. A cél ráébreszteni a fiatalokat arra, hogy ezt a szabadságot másképp is meg lehet élni, és hogy az előadások végén a diákok elgondolkodjanak és beszélgessenek egymás között is a témáról. A tablók sokkoló képi világa nem a megszokott "szokj le a cigiről" kampány, hanem őszinte, figyelemfelkeltő és könnyen megjegyezhető - írják.

A fiatalok jellemzően középiskolás korban szoknak rá a cigizésre, éppen ezért ezt a korosztályt szeretnék ráébreszteni arra, mekkora árat fizetnek azzal, ha rászoknak a dohányzásra. A számok azt mutatják, hogy átlagosan 14 évesek jelentős része már dohányzik, sőt, minden hetedik gyerek már ennél is korábban rágyújtott legalább egyszer - derül ki az iskola közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!