Aluinvent-DVTK: Arany helyett bronzért mehetnek

Aluinvent-DVTK: Arany helyett bronzért mehetnek
Miskolc – A női kosárlabda NB I elődöntőjének harmadik meccsét szombaton vívta Miskolcon a Diósgyőr és a Győr.

Az elődöntő harmadik felvonására majdhogynem megtelt a sportcsarnok, azért csak majdhogynem, mert a győri drukkereknek is elkerítettek egy részt, ahol mindössze nyolcan szurkoltak zöld pólóban. A kezdés után az látszott, hogy ideges volt mind a két csapat, mert nem mentek be a helyzetek. Radocaj betörésből volt eredményes, míg Jovanovicot jól fogták a palánk alatt a vendégek. Kettőt cserélt Völgyi Péter, majd Czank kiválóan futott be a gyűrű alá (5-7). Likhtarovich hármas kísérlete alig érte el a célterület szélét, belső pozícióba továbbra is nehezen tudta bejuttatni a labdát a DVTK, igaz, a zöldek sem brillíroztak. Likthta­rovichot váltotta Rasheed, miközben gyenge dobószázalékot mutattak a csapatok. Jovanovic 2+1-e hozta meg a vezetést a Diósgyőrnek (8-7), időt kértek a Rába-partiak. Zengett a csarnok, miközben Szécsi helyezte el kétszer a vendégek kosarában a labdát. Hodges a triplavonalon túlról nyugtatta meg a közönséget (13-7), de Goree emberrel is be tudott törni. Jovanovic kezdte jobban megtalálni magát és a gyűrűt, ám a Győr maradt a DVTK nyomában (15-13). A dudaszó pillanatában Radocaj engedte el a játékszert messziről, szerencséje volt (15-16).

_MG_7072

Nagy vendégsorozat

A második negyed elején itt is, ott is elhibáztak triplákat a kísérletezők, Laklóth nem a büntetőket. Pontatlan volt a DVTK, amely nem védekezett megfelelően Goree betörésénél sem, 15-20-nál időt is kért a miskolci kispad. Likhtaro­vich még a labdát is elhagyta, esetleges volt a Diósgyőr kosárlabdája, gyakorlatilag semmi sem „ült”, viszont a kisalföldiek araszolgattak (15-24). A meccset a Győr irányította, a hazai stábnak 15-28-nál újfent közbe kellett lépnie. 0-12-es sorozatot követően nagyon kellett Likhtarovich hármasa, Laklóth haláli nyugalommal dobta a büntetőket. A DVTK fehérorosz bedobója az újabb adódó szituációban sem hibázott, majd Hodges tört be remekül, így a 16. percben 23-30 lett az állás. De nem sokkal később, Grigalauskyte centerkosara, valamint Chaney hármasa után már tizenhárommal ment a Győr (24-37).

A harmadik felvonást Jovanovic duplája nyitotta, majd a standard együttes próbálta leküzdeni a 13 pontos hátrányt (29-42), de a piros-fehérek a lepattanónál sem figyeltek, a labdákat a Győr gyűjtötte be. Rasheed hármasa hozta vissza a hitet és még dobhatott is, mert Grigalauskyte „beleállt” (33-44). Horváth K.-ék is labdát adtak el, Jovanovic ekkor szépen fordult be centerben. Goree kapott technikait, Rasheed kihagyta a büntetőt, de aztán Jovanovic megint jól fordult le emberéről. Feszültek voltak a csapatok, ennek volt eredménye a sok labdaeladás. Kapaszkodott a DVTK, de tíz pontnyi előnnyel fordult az utolsó játékrészre a Győr.

dksk-gyor-bajnoki-elodonto07-st

Bálint és Hodges csökkentette a hátrányt (42-50), a 32. percben időt is kért a dunántúli csapat. Aztán Hodges dobott gólt, Bálint harcolt a földön a játékszerért, ám Grigalauskyte tolta a látogatók szekerét. 5:11 perccel a találkozó befejezése előtt a DVTK időzött (44-52), Ho­dges kettese volt az a bizonyos szalmaszál (46-54). Jovanovic 2+1-ével alakult az állás 49-56-ra, a félszázon Likhtarovich lendítette át a Diósgyőrt (51-56). Innentől kezdve még inkább dobáskényszerben volt a Diósgyőr, 1:40-nel lefújás előtt labdát csent a Győr, de Laklóth nem dobta be. A DVTK sem, az utolsó percet hazai szünet vezette fel (51-58). Az idővel játszottak a vendégek, Czank odaütött, kipontozódott, Radocaj egy büntetőt dobott be, és ezzel tulajdonképpen eldőlt (51-59, 48 mp volt vissza). Nyert és bejutott a döntőbe a Győr, a DVTK a 3. helyért folytatja. A nézők állva tapsolták meg azt a hazai csapatot, amelynek a végjátékban a PINKK lesz az ellenfele.

– Molnár István –Jegyzőkönyv

Aluinvent-DVTK – CMB Cargo UNI Győr
53-65 (15-16, 10-23, 13-9, 15-17)

Miskolc, 1500 néző. V.: Benczur, Minár, Praksch.

Aluinvent-DVTK: Czank (2), HODGES (11/3), Likhtarovich (9/6), Szécsi (6/3), JOVANOVIC (16). Csere: Rasheed (6/3), Bálint (2), Horváth B. (1). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.

CMB Cargo UNI Győr: RADOCAJ (18/3), Laklóth (9/3), CHANEY (12/6), GRIGALAUSKYTE (10), GOREE (16). Csere: Varga Zs. (-), Horváth K. (-), Horváth L. (-), Koch (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Kipontozódott: Czank a 40. percben.


Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a Győrnek, ma jobbak voltak. Apró dolgok döntöttek, a második negyedben sebességet váltottak, sok indításgólt szereztek, ritmusból tudtak dobni, nem pedig felállt védelem ellen. Büszke vagyok a csapatra, mert a két centerünk elvesztése után lehetett volna az, hogy felemelik a kezüket és feladják a párharcot, de nem ez történt, mert küzdöttek, mindent kiadtak magukból. Köszönjük a közönségnek a buzdítást, nagy hitet adtak nekünk, hogy tudjuk folytatni a harcot a 3. helyért.

Völgyi Péter: – Gratulálok a saját csapatomnak, mert ma nagyon fegyelmezetten játszottunk. Elkövettünk ugyan egy-két hibát, de alapvetően megcsináltuk azt, amit elterveztünk. Miskolcon mindig nehéz nyerni, ez most sikerült, büszke vagyok a lányokra, remélem, a döntőben is tudunk jó eredményeket elérni.

Az egyik fél két sikeréig tartó párharc végeredménye: 2-1, a CMB Cargo UNI Győr javára.