Adócsökkentés és otthonteremtés

Akt.:
Miskolc – „A 2017-es költségvetést joggal nevezhetjük az adócsökkentés és az otthon­teremtés költségvetésének” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Aki hangsúlyozta: mindezt a Fidesz-kormány gazdaság- és pénzügypolitikája tette lehetővé. Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy miután a személyi jövedelemadó kulcsa 2016-ban 15 százalékra csökkent, ebben az évben más területeken folytatódik az adócsökkentés.

„Január 1-től 27 százalékról 5 százalékra csökken a legfontosabb élelmiszerekre – tej, baromfi, tojás – vonatkozó áfa. Valamint 18 százalékra csökken az éttermi szolgáltatásokra és az internet-hozzáférésre vonatkozó áfakulcs” – sorolta.

Sebestyén László, a Fidesz miskolci elnöke is a jövő évi költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, a gyermeket nevelő családok a továbbiakban is számíthatnak a családi adókedvezményre. „A kétgyermekes családok esetében ez jövőre 15 ezer forintot jelent havonta gyermekenként” – ismertette. Az elnök úgy véli, a családokat segítő adócsökkentések hozzájárulhatnak a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításához. Az otthonteremtési programok közül kiemelte a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK) és az államilag támogatott kedvezményes hitelt, valamint az áfacsökkentést.

ÉM-NSZR