Helyi közélet

2010.08.12. 15:00

Intézményi akadálymentesítések, iskolafelújítások Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - A végéhez közeledik Kazincbarcikán a Pollack Mihály Általános Iskola felújítása.</p>

A végéhez közeledik Kazincbarcikán a Pollack Mihály Általános Iskola felújítása és sorra megtörténnek az intézményi akadálymentesítések– jelentette be Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a csütörtöki sajtótájékoztatón. A beruházások között az „első fecske” a Rózsa Úti Orvosi Rendelő volt. Utána következett a Csokonai Úti Óvoda szalagátvágása, majd a polgármesteri hivatal megújulása, lifttel való ellátása, hiszen igen sok ügyfél keresi fel naponta. Szembeötlő lett a városlakók számára a Május 1. Úti Orvosi Rendelő átalakítása és teljes körű megközelíthetősége is.

A tanításnak nincs akadálya

Megemlítette Szitka Péter azt is, hogy a Napsugár és a Mesevár óvodák kivitelezése folyamatban van, az előbbi nemcsak korszerűbb lesz, de létrehoznak itt egy 134 négyzetméteres konyhát is. Az általános iskolákról szólva megnyugtatta a szülőket, hogy augusztus közepéig, végéig mindenütt befejeződnek a munkálatok, így a szeptemberi tanításnak nincs akadálya. Az Ádám Jenő Általános Iskolában egyébként 1209 gyerek tanul, ide járnak Szuhakállóból, de a Dózsa és a Herman iskolák is hozzátartoznak. A Pollack iskola teljes felújítása 800 millió forintba kerül, amelyből 6oo milliót pályázatokból sikerült előteremteni, a többi az önkormányzati önrész. Rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalják a Vasút út rendbe tételének lehetőségét. Jó hír az is, hogy a 1,5 milliárdos élelmiszerpiaci beruházás is elkezdődött.

 - ÉM-BGy -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában