Egyetemi sportnap

2019.09.19. 11:30

Az aktivitás jegyében

A Miskolci Egyetem Sportközpontja idén is megrendezte a Miskolci Egyetemi Sportnapot.

Nagy-Hankó Krisztina

Sokféle sportot kipróbálhattak a résztvevők

Fotó: Ádám János

Az UNESCO közgyűlése szeptember 20-át az egyetemi sport nemzetközi napjává nyilvánította. A felsőoktatási intézmény örömmel csatlakozott a programsorozathoz, mondta Boda Péter sportigazgató. A Miskolci Egyetemen 20. alkalommal rendezték meg a sportnapot. A jubileumi esemény célja, hogy legalább ezen az egy napon mindenki mozogjon. Ennek szellemében van egy karok közötti vetélkedő minden sportágban, ahol a karok hallgatói küzdenek meg egymással, és ezenkívül minden hallgató és dolgozó egyénenként is nevezhet. Tizenkét sportágban zajlanak a küzdelmek, nincs fellépő, sem zenés-táncos mulatság, csak a sportról szól a nap – fogalmazta meg Boda Péter.

– Természetesen sportágválasztó is az esemény, minden sportágat a MEAFC szakemberei felügyelnek, aki érdeklődik, azt rögtön tájékoztatják a lehetőségekről. A rendezvényen arra is törekednek a szervezők, hogy egy kellemes napot töltsenek együtt az egyetem oktatói, hallgatói és dolgozói. Egyetlen nem sportnak mondható mozzanata van csupán, a főzőverseny, ami talán a legnépszerűbb – emelte ki a sportigazgató. – Mert ez egyben csapatépítés is, ugyanis a munkahelyi kollektívák kötetlenül töltik el a napot. Emiatt is népszerű és sikeres minden évben a sportnap.

Három kategóriában nevezhettek, és mindenki jutalomban részesül. Kupa, oklevél, valamint érem is illeti a versenyzőket. Minden évben van valami kuriózum, idén a meghívott vendég Miskolc városa volt. Egyetemi és városi vezetők mérték össze tudásukat streetballban, illetve kispályás labdarúgásban. Ennek nem titkolt célja, hogy a felsőoktatási intézmény közép- és felsővezetői is bizonyíthassák elkötelezettségüket a sport iránt, példát mutatva ezzel munkatársaiknak. Az érdekességeket tekintve elmondható, hogy a Ninja Varrior pályának kiemelt sportértéke van, mert ezen végigmenni komoly fizikális teljesítmény – hangsúlyozta a szervező. A rendezvény kapcsolódott a jelenleg Miskolcon zajló mobilitási hét eseményeihez.

Mozgás és csapatépítés

– Nagyon fontos esemény a sportnap az egyetemisták életében – ezt már Penta Zsombortól, a Gazdaságtudományi Kar harmadéves hallgatójától tudtuk meg. Ő maga úgy érkezett az intézménybe 2017-ben, hogy nem ismert senkit, de a sport összehozta a társaival. Jelenleg mint koordinátor vesz részt a rendezvényen. A labdarúgás, kosárlabda, valamint a tollaslabda, illetve a Ninja Varrior áll hozzá a legközelebb, de sajnos még nem tudta kipróbálni benne magát, mert többnyire az események lebonyolításában segít. Szeretne minél többet tenni a közösségért, ezért is vállalta el a Hallgatói Önkormányzat kollégium bizottsági elnök pozíciót.

Mahner Tamara másodéves hallgató az Anyagtudományi Karon. A streetballra nevezett be idén, tavaly is részt vett a sportnapon, de másik sportágban. Leginkább a társaság kedvéért jött, nem lényeges az elért eredmény. Szeret mozogni, leginkább futni szokott, hetente kétszer-háromszor. Véleménye szerint összehozza a fiatalokat ez a sportnap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában