Helyi közélet

2010.07.17. 10:17

A kánikula mellett jégeső is várható

<p>Szombaton folytatódik a forróság, délután 32 és 38 fok között alakulhat a hőmérséklet, vasárnap viszont hidegfront éri el hazánkat és felhőszakadásra, jégesőre számíthatunk</p>

Szombaton folytatódik a forróság, délután 32 és 38 fok között alakulhat a hőmérséklet. Továbbra is sok-sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. Zápor, zivatar néhol fordul elő (majd késő estétől északnyugaton már egyre többfelé kialakulhat zivatar, jégeső, felhőszakadás, heves kifutószéllel). A délkeleti szél estétől megélénkül.

Vasárnap nyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, a hajnali óráktól egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. Zivatarok környezetében, majd később ettől függetlenül mindenhol viharossá fokozódik az északnyugati szél, mellyel átmenetileg 5-10 fokkal hűvösebb levegő zúdulhat főleg a Dunántúl területére. Felfrissülhet végre a levegő. A csúcshőmérséklet nyugaton 24, keleten 32 fok körül alakulhat.

Hétfőn, kedden és szerdán változékony, de meleg időre van kilátás, a többször erősen megnövekvő felhőzetből többfelé több alkalommal alakulhat ki zápor, zivatar, felhőszakadás.

Csütörtök és péntek igazi strandidőt ígér, majd szombaton ismét egy hidegfront mérsékelheti a hőséget...

Forrás: koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában