Friss hírek

2008.12.15. 11:58

FERIHEGYI SZTRÁJK - Folyamatos a forgalom, de nőtt a várakozási idő

<p>Továbbra is folyamatos az utasforgalom a Ferihegyi Reptér 2-es terminálján. Jelenleg három utasbiztonsági csatorna működik, körülbelül negyven perces sorban állásra kell számítani az utasbiztonsági ellenőrzésnél - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapest Airport (BA) Zrt. szóvivője. A társaság arra számít, hogy minden járat, ha késéssel is, el tud indulni. Az érkező forgalomban semmilyen fennakadás sincs.</p>

Szollár Domokos elmondta: eddig csak az Alitalia római járatát kellett törölni. A délelőtti órákban a Malév madridi járata húsz perccel, a Lufthansa frankfurti járata kilenc perccel, az El-Al tel-avivi járata egy órával valamint az EasyJet párizsi és londoni járata negyven perces késéssel hagyta el a repteret. Ezen felül a Malév még vasárnap jelezte, hogy 12 hétfői járatát törölte.

Továbbra is a 2-es terminál üzemel. A fapados légitársaságok jegykezelése a 2B terminálra helyezték át. Innen történik minden nem-schengeni övezetbe tartó járat becsekkolása is. A schengeni övezetbe tartó, nem fapados légitársaságok jegykezelése marad a 2A terminálon.

A Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, hogy érdeklődjenek a légitársaságnál, illetve a Budapest Airport honlapján (www.bud.hu), valamint indulás előtt 3 órával legyenek kint a repülőtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!