Friss hírek

2007.11.20. 12:48

Kisiklott két tartálykocsi a Budapest - Pécs vonalon

<p>Kisiklott egy tehervonat két bitument szállító tartálykocsija Érdnél a Budapest-Pécs vonalon. A kocsik elzárták a vasúti pályát, ezért a személyvonatokról vonatpótló autóbuszra kell átszállniuk az utasoknak, a gyors és az InterCity vonatok kerülő úton járnak. Az személyvonatoknál legalább 40-60, az gyors, valamint az IC vonatoknál 90 perces késésekre lehet számítani - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Sigulinszki Tibor a MÁV szóvivője.</p>

A baleset délelőtt 11 óra körül történt. Az érdi állomásra érkező egyik tehervonat utolsó két teherkocsija siklott ki és mind a két pályát elzárta. Emiatt a vonatközlekedés Érd állomásnál szünetel.

A személyszállító vonatok közül a gyors és az InterCity vonatok a tervek szerint kerülő úton, Székesfehérvár felé közlekednek. Ezek a szerelvények legalább 90 percet késnek majd. A személyvonatokról Nagytétény-Diósd és Százhalombatta állomások között vonatpótló buszra kell az utasoknak átszállni. ez 40-60 perces késéseket jelent.

A szakemberek megkezdték a pálya felszabadítását, éjfélnél hamarabb nem várható, mindkét vágányon megindulhat a forgalom. Előreláthatóan csak a szerda hajnali üzemkezdettől járhatnak újra menetrend szerint ezen a szakaszon a vonatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!