Magyarország

2010.07.09. 05:20

Új jegyárak a budapesti Állatkertben

<p>Péntektől kis mértékben drágulnak a Fővárosi Állat- és Növénykert belépti díjai. A legfontosabb jegytípusok árai 7-10 százalékkal emelkednek, de például a fogyatékossággal élők számára váltható jelképes jegy ára változatlan marad.</p>

A pedagógusok számára továbbra is ingyenes lesz a belépés - derül ki az intézmény közleményéből.

Megmarad a kedvezmények rendszere

A drágulás hatására egy felnőttjegy a jelenlegi 1850 helyett ezután 1990 forintba fog kerülni, gyermekek, diákok és nyugdíjasok részére pedig 1390 forintos áron váltható kedvezményes belépőjegy, ami 100 forintos drágulást jelent. Bár a legtöbb jegy és bérlettípus ára változik, továbbra is megmarad a kedvezmények rendszere. A gyermekek, diákok és nyugdíjasok kedvezménye mellett továbbra is lesz kedvezményes családi jegy, illetve megmarad a csoportos kedvezmények rendszere is.

Az árak mérsékelt emelését az infláció, illetve a fogyasztói árak emelkedése tette szükségessé. A közlemény ugyanakkor leszögezi: az állatkerti jegyárak 2009 áprilisa óta nem változtak, pedig 2009 július 1-től a belépti díjak áfa tartalma 20-ról 25 százalékra nőtt. A különbözetet az elmúlt egy év során az Állatkert vállalta át a látogatóktól, ezért nem lehetett érzékelni a jegyárakon az áfa emelését.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!