Friss hírek

2006.12.16. 07:39

Náci egyenruha, vaskereszttel - Népszava

<p>Meglepően könnyen juthatunk hozzá önkényuralmi jelképekhez annak ellenére, hogy mind használatukat, mind áruba bocsátásukat bünteti a rendőrség. Egy internetes piacon például 15 forintért árulnak vaskeresztet, 3 ezerért SS-sapka jelvényt, és csak az "egyenruha és tartozékok" piacán több mint kétszáz termék vár gazdára. A rendőrség a világhálót is figyeli, de kapacitás hiányában nem tudnak mindent ellenőrizni - mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője.</p>

Az online "eladok-veszek" weblapon bárki beszerezhet vagy árulhat önkényuralmi jelképekkel ellátott relikviákat úgy, hogy névtelen marad, a piac ugyanis csak a felhasználónevet mutatja, az igazit nem. A náci egyenruha önmagában nem számít önkényuralmi jelképnek, csak akkor, ha horogkereszt is van rajta. Ugyanez vonatkozik az összes karhatalmi jelképre, így a a sarló-kalapácsra is - mondta az ORFK szóvivője.

Legutób egy szarvasi férfi ellen indítottak eljárást, mivel az náci egyenruhában iszogatott egy helyi kocsmában; a ruháján horogkereszt és "birodalmi sas" jelvény volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!