Magyarország

2010.06.04. 17:19

ÁRVÍZ - Csaknem egy tucat településre nem tud a posta eljutni

<p>Csaknem egy tucat településre nem tud a posta eljutni az árvíz miatt - mondta a Független Hírügynökségnek a Magyar Posta szóvivője pénteken.</p>

Tomecskó Tamás közölte: a legrosszabb a helyzet Edelényben, ahova nemcsak vinni nem tudnak küldeményt, hanem fogadni sem. A szóvivő beszámolt arról is, hogy a posta pénteken 10 millió forintot utalt át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzatnak abból a bevételből, amely az árvízkárosultak megsegítésére nyomott feláras bélyegből folyt be.
Tomecskó Tamás elmondta: a posta mindent megtesz, hogy valamennyi küldemény eljusson a címzettekhez.

Például folyamatosan tartják a kapcsolatot a polgármesterekkel és a védelmi bizottságokkal, így tudják, hol találják meg a kitelepítetteket és odaviszik a postájukat. Így is vannak települések, illetve utcák, amelyek a posta számára is megközelíthetetlenek. Hozzátette: a postánál prioritása van annak, hogy az utalványok eljussanak a címzettekhez. A nyugdíjakat csak hónap közepétől szállítják, addig remélhetően helyreáll a rend.

A posta által átutalt 10 millió forintról a szóvivő elmondta: már évek óta lehet kapni a postafiókokban az árvízkárosultak megsegítésére nyomott bélyeget. Olyan sajnálatos események idején, mint a mostani árvíz is, jelentősen többet vesznek ebből a 127 forintos bélyegből, amelynek árában 27 forint a szolgáltatás ára és 100 forint az adomány. Tomecskó Tamás hangsúlyozta: az ezekből a bélyegekből befolyt adományokat külön számlán kezelik, innen utalják át a bajbajutott önkormányzatoknak, illetve segélyszervezeteknek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!