Helyi közélet

2017.03.09. 18:01

Véget érhet a kátyúkerülés a Bodrogolaszi és Sárospatak közötti „alsó úton”

Bodrogolaszi, Sárospatak - Őszre felújítják a Bodrogolaszi és Sárospatak közötti alsó utat.

Bodrogolaszi, Sárospatak - Őszre felújítják a Bodrogolaszi és Sárospatak közötti alsó utat.

Tény és való, a 37-es főúton jó minőségű útburkolaton közelíthető meg Bodrogolasziból Sárospatak. Azonban a két települést összeköti a helyiek által csak alsó útnak nevezett négy számjegyű út is, amely nyaranként sincs kimondottan jó állapotban, de a tél végén egyenesen csak az extrém autózás kedvelőinek ajánlott ezen a szakaszon közlekedni, amely rövidebb ugyan, de az úthibák miatt helyenként kimondottan veszélyes.

Évek óta szeretnénk elérni, hogy ezt az útszakaszt felújítsák.” Kovács József

Régi terv

– Évek óta szeretnénk, ha megújulna ez a szakasz – mondja Kovács József, Bodrogolaszi polgármestere. – Igazából az lenne a szerencsés, ha Sárospatak határától egészen Vámosújfaluig megújulna az út, mint ahogy az korábban már megtörtént Bodrogkisfalud és Vámosújfalu között. A napokban találkoztam dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel, aki elmondta, idén őszig a Sárospatak és Bodrogolaszi közötti szakaszt mindenképpen felújítják. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy a felújítás alatt a teljes szakaszt lezárják, de az építkezés mindenképpen jár majd némi kellemetlenséggel, torlódással, hiszen itt nemcsak az útburkolatot kell majd cserélni, de a padkát is szélesíteni kell.

– Jó hír ez az itt élőknek és erre közlekedőknek – mondta el lapunknak dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Régóta dolgozom azon, hogy erre az útszakaszra is legyen pénz, hiszen aki erre szokott járni autóval vagy kerékpárral, az nap mint nap tapasztalja, ez egy meglehetősen balesetveszélyes útszakasz. Itt már a kátyúzás, a foltozgatás nem elég, az út megérett a teljes felújításra. Jelenleg a közbeszerzés folyik, ami 2-3 hónapos folyamat, ezért a nyár második felében kezdődhet el várhatóan a tényleges kivitelezés. A régióban azonban nem ez lesz az egyetlen út, amelyik az idén megújul, mert a tervek szerint a Tolcsva és Erdőhorváti közötti alsóbbrendű út is megújul csakúgy, mint az Aranyosi-völgyön átvezető út. És ami még mindenképpen fontos, végre idén elkezdődik a Sárospatak és Cigánd közötti út felújítása, egyelőre Sárospatak és a vajdácskai elágazás között.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában