A nap receptje: téli töltött karalábé

A nap receptje: téli töltött karalábé
© Illusztráció: Illés Krisz Konyhája
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Első ránézésre van benne pár komplikált fogás, de részletesen leírunk mindent, hogy még véletlenül se legyen gond.

Hozzávalók:

  • 2-3 szép levelű karalábé (nagyságtól függően)
  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 8 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 cikk fokhagyma (ízlés szerint)
  • bors
  • kevés majoránna
  • petrezselyemzöld apróra vágva
  • szárított vagy fagyasztott kapor
  • 1-2 dl olaj
  • a habaráshoz 1-2 kanál liszt (ki hogy szereti, sűrűbben vagy levesesebben)
  • 1-2 dl tejföl
  • 2-3 dl tej

Elkészítés:

A karalábékat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, kevés olajon pároljuk, felöntjük vízzel. A karalábé szép leveleinek kivágjuk az erét, jól megmossuk. Elkészítjük a tölteléket: darált hús, apróra vágott hagyma, fokhagyma, tojás, só bors, majoránna. Az előkészített karalábélevelekbe a töltött káposztához hasonlóan beletöltjük a masszát. Óvatosan beletesszük a párolt karalábés lébe, a maradékból kis gombócokat formálunk. Lassú tűzön, hogy ne menjenek szét a gombócok, rázogatva puhára főzzük. A lisztből, tejfölből, tejből, vízből elkészítjük a csomómentes habarást. Kiforraljuk, petrezselyemzölddel és kaporral a tetején tálaljuk.

– Bodnárné Juhász Ilona, Miskolc –



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter






hirdetés