A nap receptje: Mini édes krumplilángos

Akt.:
Mini édes krumplilángos
Mini édes krumplilángos
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ha egy könnyen elkészíthető nassolnivalóra vágyunk…


Recept – Mini édes krumplilángos

  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Nehézség: könnyű

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya,
  • só,
  • 1 tojás,
  • 20 dkg finomliszt.
  • A sütéshez:
    • bőven étolaj.
  • A tetejére:
    • 2 evőkanál porcukor,
    • fél kiskanál őrölt fahéj.

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, villával összetörjük vagy krumplinyomón áttörjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, azután a tojással és annyi liszttel, amennyit fölvesz inkább kemény, mint lágy tésztát gyúrunk belőle. Egy széles serpenyőben ujjnyi olajat felforrósítunk. A tésztából lisztezett tenyérrel pingponglabdányi gömböket szaggatunk, egyenként kb. ujjnyi vastag korongokká lapítjuk, majd az olajban oldalanként 2–3 perc alatt megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük.