A minőség elköteleződés a Béres Gyógyszergyárnál

Akt.:
A minőség elköteleződés a Béres Gyógyszergyárnál
A Béres Gyógyszergyár Magyarország legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő vállalkozása, a hazai gyógyszeripar egyik meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. A Béres Gyógyszergyár kínálatában jelenleg több mint 100-féle termék szerepel 230 különböző kiszerelésben. A vállalat részesedése az egészségvédő piacon 33%. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények, a C-vitaminok, valamint az ízületi készítmények piacán.

Az egészségtudatosságért

A betegségmegelőző és az egészségmegőrző készítmények gyártása, forgalmazása terén piacvezető vállalat a rendszerváltozás óta töretlenül fejlődik, elsősorban preventív célt szolgáló magas minőségű gyógyszereivel, étrend-kiegészítő készítményeivel szolgálja az emberek egészségvédelmét, a „Béres-minőségen” keresztül életminőséget, minőségi életet ajánl.

A Béres-termékek ma minden településen megtalálhatóak, és a legfiatalabbaktól a legidősebbekig sok millióan ismerik és használják őket. Világszínvonalú termékei szolnoki gyárában, magyar tudásra támaszkodva, itthoni fejlesztéssel, hazai munkaerővel készülnek.

100% gyártási biztonság, 100% minőség

Az utóbbi években a vállalat szembesül­ni kényszerült azzal a problémával, hogy termelési kapacitása már nem elegendő ahhoz, hogy a piaci igényeket kiszolgálja, ezért 2015-ben fennállásának legnagyobb fejlesztésébe kezdett Szolnokon. A 2017 szeptemberében átadott, 3,2 milliárd forint értékű ingatlan- és eszközfejlesztési beruházásnak köszönhe­tően – mely egyedi kormánydöntés alap­ján 50%-os állami támogatással valósult meg – a raktározási kapacitás 40%-kal bővült, a gyártóterület elérte a 3600 m2-t, a gyártási kapacitás pedig közel a duplá­jára nőtt. Átalakult a gyártástechnológia is, a telepített gépek lehetővé tették egy zárt anyagáramlási rendszer kialakítását, amely maximális biztonságot nyújt a szálló por és a keresztszennyeződések megaka­dályozásában.

beres_kep

A gyárban előállított termékek több mint kétharmada gyógyszerkészítmény, negye­de étrend-kiegészítő, a többi pedig spe­ciális – gyógyászati célra szánt – tápszer. A legszigorúbb szabályok természetesen a gyógyszerekre vonatkoznak, ám a Béres ponto­san ugyanazzal a precizitással, gyártási és minőség-ellenőrzési körülmények kö­zött készíti a gyógyszernek nem minősülő termékeit is. A minőségirányítási rendszerben közel ötven, ezen belül a minőség-ellenőrző laboratóriumban huszonkilenc munka­társ dolgozik. Ez a létszám, valamint az eszközpark és a vizsgálati módszerek a lehető legnagyobb biztonságot jelentik a termékek gyártásában. Bár ez komoly anyagi befektetéssel jár, csak így érhető el a Béres minőségpolitikájában megha­tározott magas színvonal.

Az étrend-kiegészítő gyártók többsége nem rendelkezik ilyen komplex techno­lógiával, amely mellett nem csupán egy benyújtott dokumentum mutatja a nyo­mon követhetőséget, hanem a hiteles­ség is igazolt. Az ellenőrizetlen eredetű és minőségű, jóval olcsóbb készítmé­nyeket kínálók problémásak lehetnek, hiszen a szabályozás nem elég szigorú a tekintetben, hogy mely termékekbe milyen ható- és egyéb anyagok kerül­hetnek. Vagyis semmi sem garantálja, hogy a vásárló tényleg azt kapja, amit szeretne.

A hazai és a nemzetközi jogszabályoknak való teljes megfelelés, a gyártási körülmé­nyek, az alkalmazott gyártástechnológiák, a tárolási és analitikai feltételek, módsze­rek, valamint ezek folyamatos fejlesztése a Béres Gyógyszergyár biztosítéka arra, hogy készítményei tökéletes minőségben készüljenek. Így aki Béres-terméket választ, biztos lehet abban, hogy nem csupán megfelelő, hanem kiváló terméket vásá­rolt. Függetlenül attól, hogy gyógyszerről vagy étrend-kiegészítőről van szó.

Társadalmi felelősségvállalás

A Béres Gyógyszergyár, a gyógyszerek fejlesztése és gyártása mellett, a társadalmi felelősségvállalás területén is kiemelkedő szerepet tölt be. Megalakulása óta elkötelezetten segíti a rászorultakat, támogatja az egészségügyet, az oktatást, az ország fejlődését szolgáló, példaadó, egyéni és közösségi célokat.

Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.
Telefon: 06 (1) 430-5500, fax: 06 (1) 250-7251. e-mail: info@beres.hu
Facebook: Béres Egészségklub. Web: http://www.beres.hu

 

 

 

Címkék: