Magyarország

2011.04.28. 19:22

Ismét útnak indul a "Fogadd-el,fogadj-el!" road-show

<p>Immár hatodik lakalommal rendeznek "Fogadd-el,fogadj-el!" majálist május 1-jén a fővárosban, az 56-osok terén.</p>

Pordán Ákos, a Kézenfogva Alapítvány ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy idén is fellépnek majd sérült és egészséges emberekből álló zenekarok a nagyszínpadon, lesznek játékos feladatok a kamionon pedig ki lehet majd próbálni a számítógépes játékok segítségével, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap a fogyatékkal élőknek. Újdonságként kétezer cserepes virágból kirakják a kampány egyik szimbólumát, egy virágot. Szintén május elsején indul az országos road-showjuk is- tette hozzá.

Már hagyomány, hogy május 1-jén programot szerveznek az 56-osok terére- mondta Pordán Ákos. A nagyszínpadon minden évben egészséges és fogyatékkal élő zenészek váltják egymást. Újdonság azonban, hogy idén itt mutatja be a Pa-Dö-Dö a kampánydalt. Lesznek különböző játékok is, ahol fogyatékosságügyi kérdésekre is válaszolhatnak a sok egyéb mellett az érdeklődők. A kamionon a számítógépes játékok segítségével bárki kipróbálhatja, milyen nehézségekkel küzdenek meg a fogyatékkal élők a hétköznapok során. Ezeken kívül kiállításokat és filmvetítéseket is szerveznek. Érdekesség, hgy idén először kétezer cserepes virágból kirakják a kampány egyik szimbólumát, egy virágot.

Lehet majd rajzokat készíteni Béres Melinda meseblogjához, amely szintén az elfogadást segíti elő, hidat épít az ép és a sérült emberek között, hogy segítsen lebontani az előítéleteket. Minen héten születik majd egy történet, amelyeket a gyerekek is alakítanak, és a tervek szerint a végére összeáll majd egy mesekönyv.

Május elsején indul útnak a "Fogadd-el,fogadj-el!" road-show. Tizenegy helyszínre látogatnak majd el a kamionnal, nemcsak nagyvárosokba mennek, kistelepüléseket is felkeresnek, sőt Felvidékre is ellátogatnak.

További részletek a www.kezenfogva.hu oldalon olvashatók.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!