Friss hírek

2011.04.26. 10:55

Eredménytelen az M3-as új szakaszára kiírt pályázat

<p>Másodszor is eredménytelen lett az a nyílt közbeszerzési eljárás, amelyet az M3 autópálya 49. számú főút-Vásárosnamény közötti, mintegy 12 kilométeres szakaszának kivitelezésére írt ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A tendert a tervek szerint 2011 májusában írja ki újra a NIF. Az ajánlatkérő ezúttal a műszaki tartalom megváltozása miatt nyilvánította eredménytelennek a közbeszerzést.</p>

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április közepén rendelte el, hogy az előkészítés alatti és a kivitelezés megkezdése előtt álló autópályaszakaszokon betonelemek helyett acél szalagkorlátokat építsen be a kivitelező, ahol a forgalom nagysága ezt megengedi, és amíg nem lesz újabb előírás, amely miatt ezen változtatni kell. A beruházási összeget ez várhatóan több millió forinttal csökkenti az M3 új szakasza esetében. A 49-es főút és Vásárosnamény között kétszer két forgalmi sáv plusz leállósávos aszfalt burkolatú autópálya épül 11,9 km hosszan, 6 műtárggyal.

Közben az M3 autópálya Nyíregyháza-49. számú főút közötti szakaszán már zajlik a munka, itt 33,8 km hosszban, szintén kétszer két sávos autópálya épül. A régészeti leletmentés a végéhez közeledik, a töltés próbabeépítése elindult, megerősítették a szállítóutakat, a szállítóutak melletti ingatlanok előzetes felmérése is befejeződött. Az M3 autópálya Nyíregyháza - 49. számú főút közötti szakasza csaknem 32 milliárd forintból épül meg. Várhatóan 2012. év végére vehetik birtokba az autósok, a remények szerint addigra készül el a rövidebb, 12 kilométeres szakasz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!