Helyi közélet

2012.09.09. 21:20

Miklós Árpád lett a Jobbik borsodi elnöke

Miskolc, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Miklós Árpádot választották a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnökévé a vasárnap megtartott tisztújításon - tájékoztatta Jakab Péter, a párt megyei és miskolci alelnöke az MTI-t.

Miskolc, 2012. szeptember 9., vasárnap (MTI) - Miklós Árpádot választották a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnökévé a vasárnap megtartott tisztújításon - tájékoztatta Jakab Péter, a párt megyei és miskolci alelnöke az MTI-t.

A közlés szerint a borsodi tisztújításon a párt helyi szervezetei dönthettek a jelöltállításról, és elsöprő többséggel a Jobbik megyei alelnökét, frakcióvezetőjét, Miklós Árpádot jelölték az elnöki pozícióba.

A küldöttek ezt követően egyhangúlag úgy döntöttek, az elkövetkezendő két évben Miklós Árpádot bízzák meg a megyei elnöki feladatok elvégzésével - közölte Jakab Péter, hozzátéve: a választmány a héttagú megyei elnökségbe egy új alelnököt is választott, Szegedi Judit megyei önkormányzati képviselő személyében.

A tisztújító választmányt azért tartották, mert a korábbi megyei elnök, Szegedi Csanád július 27-én bejelentette, hogy minden, a Jobbikban betöltött tisztségéről lemond, kizárólag EP-képviselői mandátumát tartja meg.

Az ügy előzménye, hogy Novák Előd Jobbik-alelnök néhány nappal korábbi Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már korábban is tudott zsidó származásáról.

Szegedi Csanád még június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott: erről egészen 2011 decemberéig nem tudott.

Július közepén azonban a Kettős Mérce elnevezésű blog egy olyan hangfelvételt publikált, amelyen állítólag Szegedi Csanád egy Ambrus Zoltán nevű férfival a jobbikos politikus felmenőiről beszélget még 2010-ben. A blog szerint a hangfelvételen Szegedi Csanád azt állította, hogy előnyöket tudna biztosítani Ambrus Zoltánnak európai parlamenti források segítségével, amelyekből "teljesen legálisan" tudna neki juttatásokat biztosítani, feltehetően azért cserébe, hogy Ambrus Zoltán az információit ne hozza nyilvánosságra.

Szegedi Csanád július 30-án kilépett a Jobbikból, de hiába szólították fel erre, nem adta vissza európai parlamenti mandátumát.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában