Helyi közélet

2012.11.21. 12:54

Szálló por - Javult a levegő minősége Miskolcon és Kazincbarcikán is

Miskolc, 2012. november 21., szerda (MTI) - Javult a levegő minősége Miskolcon és Kazincbarcikán is - közölték a polgármesteri hivatalok szóvivői szerdán az MTI-vel.

Miskolc, 2012. november 21., szerda (MTI) - Javult a levegő minősége Miskolcon és Kazincbarcikán is - közölték a polgármesteri hivatalok szóvivői szerdán az MTI-vel.Dobos Tímea, a miskolci városháza szóvivője azt mondta: visszavonták szerda délelőtt a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A szálló por koncentrációja hétfőn lépte túl a tájékoztatási küszöbértéket, így akkor tájékoztatási fokozatot rendeltek el Miskolcon, ám a levegő minősége időközben javult.

A Búza téren és a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomások jelenleg a levegő minőségét jónak mutatják, ezért vonták vissza a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Göndör Judit, a kazincbarcikai polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az elmúlt napokban jelentősen javult a szálló por koncentrációja a városban üzemelő automatikus mérőállomás adatai szerint. Ennek megfelelően a korábban bejelentett tájékoztatási fokozatot visszavonja az önkormányzat.

Az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség tájékoztatása szerint - a megyei meteorológiai előrejelzés alapján - mindkét városban várhatóan kismértékben tovább javulnak a jelenlegi adatok.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában