Helyi közélet

2012.11.08. 10:14

Parkoló: elméletben fizetős, gyakorlatban nem

Miskolc - Fizetős parkolóhelyek, csak egyelőre nincs minél fizetni.

Miskolc - Fizetős parkolóhelyek, csak egyelőre nincs minél fizetni.A Mátyás király utcát tavaly, a lakók kérésére, fizetős parkolóhellyé nyilvánította a testület. De azóta sincs kint parkolóóra, így továbbra sem fizetős. Az ott élők többször is jelezték ezt a Régió Park Kft.-nél, de eddig érdemi választ nem kaptak.

"A Mátyás király utcában is hamarosan telepítésre kerülnek a fizető automaták. Mivel további automaták beszerzése is szükségessé vált, válhat, ezért a Régió Park Kft. a felé mozdult el, hogy felújított automatákat helyezzen üzembe, ezt készítettük elő, ez irányban folytattunk tárgyalásokat több céggel. A hivatkozott zónában, a Mátyás király utcában, ha teljes áron, új automatákat helyeztünk volna üzembe, akkor az mintegy 20 millió forintba került volna" - válaszolta lapunknak Perecsenyi Attila, a parkolócég vezetője.

Azt is megkérdeztük, hogy miért nem helyezik át oda - ideiglenesen - azokat a parkolóórákat, amelyek a Patak utcai mélygarázs építése miatt funkciójukat vesztették? "...a Patak utcai automata átkerült a Szentpéteri kapuba, hasonlóképpen a Kossuth utcaival. Maga az áthelyezés költsége 50 ezer forint, ami új automaták vásárlásához képest elenyésző. De ugyanez érvényes a felújított, használt automaták árára is, de ahhoz, hogy a legjobb árat tudjuk elérni, tárgyalásokra volt szükség, ezért kerülnek majd mostanában kihelyezésre az automaták" - ismertette.

Mennyibe kerül egy parkolóóra, és mennyibe kerül ennek beüzemelése? "Egy új automata bekerülési ára nettó 170000-1800000 forint, amihez további 200000 forint járulékos költség ( távfelügyeleti licensz, csere érmekazetta, "p" tábla, üzembeállítás, kiszállás, stb.), tartozik. A felújított, használt automaták beszerzése és üzembe helyezése ennél jóval kisebb összeget kíván" - magyarázta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában