A furmint lesz a főszereplő Mádon

Akt.:
Mád – Hamarosan újra itt a mádi borünnep, immár negyedszer rendezik meg a hét végén.

Szeptember 5-én és 6-án ismét Tokaj-hegyalja büszkesége, a vidék őshonos szőlőjéből készített bora, a furmint lesz a főszereplő a mádi bor­ünnepen. Ez lesz a negyedik alkalom, hogy Mád a házigazdája a Furmint Ünnepnek. A korábbi szüreti mulatságok, felvonulások hagyományaira épülő, de napjaink igényeit is figyelembe vevő rendezvény már eddig is segített abban, hogy a tokaji borok ismét világhírnévre tegyenek szert, és ott legyenek minden borfogyasztó nemzet borkínálatában. Az idei Furmint Ünnepen bemutatkozik a Sichermann ház is, ahol látható majd az a kiállítás, amit a házban talált hagyatékból, levelekből, fotókból állítottak össze, és amely a ház múltját és jövőjét is bemutatja.

Mindezek mellett idén először teljesítménytúrára, futóversenyre, dűlőtúrára is lehet nevezni, némely verseny még értékes ajándékokkal is kecsegtet.

A gyerekeknek is rengeteg program készül egész napra, több helyszínen. Kolompos koncert, bicikliverseny, kézműves foglalkoztató, táncház és a Szőlősgazda játszópark mellett, sok meglepetés várja őket.

A rendezvény egyik fontos színtere a Furmint Korzó, Mád főutcáján, a Rákóczi úton, ahol bemutatkoznak a mádi és a tokaj-hegyaljai borok, kézművesek, iparművészek. Az egész utca vásári forgataggá alakul utcazenészekkel, gólyalábasokkal, kisbíróval.

ÉM