A forgalommal szemben Tiszaszederkényben…

Tiszaszederkény – A tiszaszederkényi városrészben megtartott tiszaújvárosi közmeghallgatáson elhangzott: nagy vívmány, hogy 21 év után végre földkábelben fut a korábban a porták, házak felett átívelő 22 kilovoltos távvezeték.

Ugyancsak jelentős fejlemény a Bajcsy-Zsilinszky út felújítása és ugyanitt a járdaépítés. Itt a kapubejárók korrekcióját végzik a napokban. Felújítások voltak a művelődési házban és az óvodában is. Megoldandó feladat még az Ady Endre úti ivóvízvezeték rekonstrukciója, a ravatalozónál egy előtető építése, illetve – ahogy a többi városrészben is – további térfigyelő kamerák telepítése. A Bajcsy-Zsilinszky út felújítása és a járdaépítés örömteli fejlemény, ám problémával is jár, mivel a járművek parkolóhelyként használják a járdát.

Ennél is égetőbb gond – és már többször is felvetették –, hogy az egyirányú utcában nem engedélyezik a kerékpárosok forgalommal szembeni közlekedését. Pocsai Csaba, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője válaszában elmondta, hogy az önkormányzat már többször kezdeményezte a Bajcsy-Zsilinszky és a Kossuth Lajos utcában a forgalmi rend ilyen jellegű felülvizsgálatát.

ÉM
hirdetés


hirdet�s