A fákon mérőműszeres vizsgálatot végeznek Miskolcon

Faág zuhant nemrég egy mentőre, ezért a komoly vizsgálódás
Faág zuhant nemrég egy mentőre, ezért a komoly vizsgálódás
Miskolc – Nemrégiben a Szemere-kertben történt nagyméretű korhadt faág leszakadása következtében megrongálódott egy mentőautó. A fát azóta kivágták, de vajon a többi néhány fát, amelyek majd 100 évesek, megvizsgálták-e szakértők? Esetleg lesz-e gallyazás?

A véghajtásokon sem volt tapasztalható száradás.” Pásztor Imre

Egyeztetnek, elvégzik

– Az akácfa dús lombozata és az ágak véghajtásai – pontosabban az, hogy a véghajtásokon sem volt tapasztalható száradás – arra utalt, hogy nincs szükség beavatkozásra – tájékoztatta az Észak-Magyarországot Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. – Pont ezért, mert szemrevételezés útján semmilyen jel nem utalt arra, hogy ágtörés bekövetkezhet, a Szemere-kert Palóczy utcával párhuzamos részén az ott lévő többi koros fán mérőműszeres vizsgálatot végeznek, majd a vizsgálat eredménye után egyeztetnek az illetékes hatóságokkal a növényzet szükséges gondozási feladatairól, aztán el is végzik azokat.

Megtudtuk azt is, hogy az élet- és balesetveszélyes fák észlelésében a lakossági bejelentéseken kívül állandó segítséget nyújtanak a Városgazda útellenőrei, a képviselői-köztisztasági munkavezetők, a hatósági és egyéb hivatali szervezetek, valamint az önkormányzati szolgáltató cégek munkatársai, ritkább esetben pedig műszeres vizsgálatra is sor kerül – mint most is. A jelzések vagy a vizsgálati eredmények alapján a Városgazda soron kívül intézkedik, amiről – a törvényi előírásoknak megfelelően – tájékoztatja az engedélyező hatóságként eljáró MMJV Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Osztályát.

– ÉM-JLI –
hirdetés


hirdet�s